Neața bună, oameni dragi! Astăzi aș vrea să abordez o temă destul de comună, și anume exfolierea tenului. Până acum ceva timp acest aspect nu mă preocupa deloc, am considerat că n-am nevoie să mă zgândăr pe față. Dar de la o vreme am înțeles cât de important e să ai tenul curat. Deh, adolescentă fiind conta să am negru la ochi și o tonă de rimel. Altfel, nu folosesc nici fond de ten, rar când pun o BB Cream sau CC Cream pe față. Dacă-mi aduc aminte și am chef, mai bag și-un concealer. Dar altfel… greu să mă convingi să pun glet. Și adevărul e că niciodată n-am avut probleme cu coșurile sau cu acneea, din fericire!

Am avut un ten destul de curat, după 16-17 ani chiar nu m-am mai confruntat cu erupții sau iritații absolut deloc. Nu am rămas cu pete, cu cicatrici, n-am avut nici pojar să am ce scărpina…Până pe la 20 de ani n-am folosit niciodată un scrub. Eram interesată mai mult de partea de make-up decât de cea de îngrijire. Apoi, o dată cu internetul, blogurile de beauty și multitudinea de informații pe care am primit-o și pe care abia am asimilat-o, am considerat că nu vreau să am probleme cu tenul (deja am riduri în zona ochilor), deci ar fi cazul să am o rutină de îngrijire mai strictă. Și pentru că am mari probleme cu porii mari și deschiși, dar și punctele negre de pe nas de care nu mai scap, am zis că primul pas, cel de exfoliere, e unul peste care nu voi mai trece așa ușor!

V-am povestit acum ceva timp despre trei produse pe care le foloseam, dar mai nou, o dată cu coletul de la Pentru Corpul Tău, am introdus un nou scrub în rutina mea. V-am spus doar că Farmasi m-a cucerit și mi-a schimbat definitiv părerea despre ei! Prima mască de păr e doar o amintire acum. Scrubul cu lime este noua achiziție, despre care n-a decât cuvinte de laudă. Aveam nevoie de o exfoliere un pic mai profundă, așa că particulele lui abrazive mai mari decât ce am încercat până acum au fost o adevărată surpriză plăcută.


exfolierea-tenului exfoliereaVine ambalat într-un recipient de 100 ml asemănător celui de pastă de dinți, destul de flexibil, ceea ce înseamnă că nu mă voi chinui o veșnicie pentru a scoate și ultima picătură din el. Da, mă deranjează că a fost aplicată o etichetă pe lista de ingrediente, nu îmi place că nu văd tot ce conține, dar nu m-am lăsat descurajată de faptul că are și alcool în compoziție. Mie nu mi-a provocat niciun fel de iritații, tenul meu n-a reacționat negativ. Exfolierea e blândă, are particule exfoliante mari, dar fără a zgâria pielea. Mai mult ca sigur ceva din sâmburii de caise, din ce-am reușit să îmi dau seama din ingrediente. Ce mi-a plăcut mult la ambalaj este folia de aluminiu pusă pe recipient, deci când îl cumperi știi că ești primul care-l folosește. Mirosul e de vis!!!

20161006_062228img_20160904_195624 img_20160904_195656Cei de la Farmasi ne anunță că exfoliantul conține extract de lime, glicerină și vitamina E. Mie mi-a plăcut faptul că a curățat tenul destul de bine, fără probleme. Nu am scăpat de puncte negre ca prin miracol, dar pielea se simte mai curată. În combinație cu benzile pentru puncte, s-au mai diminuat problemele. Dacă nu aveți un stand Farmasi în oraș (cum pățesc eu), produsul e și în online! Iar pe site-ul Pentru Corpul Tău are un preț foarte ok. Recomand acest produs dacă vreți un ten curat fără să vă zgâriați pielea. Nu săriți peste acest pas – exfolierea – dacă vreți mai puține coșuri și puncte negre. Este foarte important să eliminăm celulele moarte de la suprafața pielii și de ce să n-o facem într-un mod plăcut?

Voi ce produse folosiți pentru exfolierea tenului? Vă bazați pe zațul de cafea sau preferați scruburile din comerț? Aștept și părerile voastre!

18 Replies to “Cât de importantă este exfolierea tenului?

  1. Nu folosesc exfoliant. Cand eram eu de varsta ta, in cartile de cosmetica – nu existau bloguri de beauty pe atunci, ca nici internetul, asa cum il stim azi nu se inventase 🙂 – scria ca exfolierea pielii cu produse specifice ataca, de fapt, pielea in profunzime si o expune factorilor nocivi pt ca stratul de sebum protector este indepartat. Am folosit la un moment dat un gel de dus exfoliant pt ca l-am primit cadou, dar nu-mi amintesc sa fi avut cine stie ce mare efect asupra pielii mele. Eu ma spal folosind un soi de manusa din material de prosop din bumbac, cu care imi frec pielea atat cat este nevoie.

    1. ciudat… eu ma simt bine cand il folosesc. am vazut manusa de gelul pentru exfolierea corpului, dar nu stiam ca e buna si pentru ten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *