Iubitori ai romanelor polițiste sau de spionaj, fiți pe fază la una din ultimele apariții de la Meteor Press! Începuturile serviciilor de informații pot fi plasate undeva înaintea erei noastre, când popoarele cuceritoare trimiteau spioni pentru a afla mai multe despre armată, stadiul oamenilor, bogățiile celorlalți sau revoltele în desfășurare. Nu m-aș fi gândit vreodată că CIA-ul și FBI-ul au avut ceva și în spate, și totul are rădăcini în perioada Greciei antice, a Romei lui Cezar sau și mai în urmă, privind retroactiv. Totuși, cartea Începuturile serviciilor de informații o recomand pasionaților de date exacte, de biografii, de istorie.

Vorbim despre spionajul din Orientul apropiat antic, Persia, Grecia, Roma, Bizanț, Imperiile musulmane arabe, Imperiul Mongol, China și Cnezatul Moldovei. Da, și țara noastră este prezentă în această antologie. Pentru că peste tot se spionează. Iar în zilele noastre, doar oamenii foarte capabili sunt aleși să facă parte din astfel de organizații. Sunt foarte multe secrete în spatele celor care se ocupă cu așa ceva, iar publicul nu este la curent cu toate detaliile.

Începuturile serviciilor de informații este o carte document, necesară oricărei persoane curioase despre acest subiect. Nu toată lumea poate să digere astfel de informații, precum ele nu vor fi de interes pentru toți. Dar cei pasionați vor găsi utile aceste pagini, în mod cert. Mie mi-a luat ceva să pricep exact ce și cum, însă e o carte greoaie. La fel ca orice tratat non-ficțional. E mult mai simplu să citești povești despre războaie decât să înțelegi tactica din spatele lor. Dar consider că merită din plin să ai o anume bază. Cel puțin pentru cultura ta generală. Și mai ales pentru cei ce decid să și facă o carieră din asta.

Editura Meteor Press împacă toate gusturile, atât cu cărți ficționale, cât și non-ficționale. Consider că este una din cele mai ample edituri în ceea ce privește cărțile de istorie, de biografii. În mod cert aici veți găsi multe titluri interesante. Iar ce e și mai ok, există și multe cărți pentru copii. Deci toată familia se poate reuni pentru lectură. Voi ce mai citiți în ultima perioadă?

One Reply to “Recenzie – Începuturile serviciilor de informații”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *