Ziua bună, oameni faini! Vacanța m-a revigorat, am luat la pas drumurile de munte și am reușit să fac și eu primul traseu din viața mea, deși mă simțeam sfârșită. Din păcate, tot ce e frumos durează prea puțin, așa că am ajuns înapoi acasă, înapoi la muncă și a revenit tot stresul de care scăpasem 3 zile. Ideea este că dacă cineva știe cum să te menții zen indiferent de situație, un sfat ar fi binevenit. Ca viața să fie o veșnică vacanță (psihică!) Dar până una-alta vorbim despre kitul de supraviețuire pe timp de vară sau de vacanță pe care l-au gândit cei de la Sensiblu și BuzzStore. Mie mi s-a părut foarte practic întrucât produsele sunt travel size, sunt utile pentru mai multe aspecte și se concentrează exact pe problemele mele.

Acest kit de vacanță conține 4 produse indispensabile oricărei femei. Nu doar când pleacă în vacanță, ci și în viața de zi cu zi. Cel puțin eu așa le-am perceput. Șampon uscat, cremă cu SPF, deodorant și spray repelent contra insectelor – produse musai necesare oricui la temperaturi mari. Dar să le luăm pe rând!

Șampon uscat Batiste

De-a lungul vremii am încercat destul de multe șampoane uscate. Uneori, din lipsă de chef, nu reușesc să fac baie la cap pe cât de des ar trebui și mai amân cu o zi. Acest produs e conceput pentru cazuri de genul. Este sub formă de spray și se pulverizează de la o distanță de 20-30 cm de păr. Reușește să absoarbă cumva excesul de sebum al firului, însă nu face minuni. Recunosc, am găsit și variante mai wow de atât. În schimb, îmi place că e un format compact și îl pot lua oriunde cu mine, e chiar perfect pentru supraviețuire pe fugă. Foarte important – părul trebuie spălat în aceeași zi când s-a folosit șamponul uscat.

Deodorant Dr. Organic

E un produs pe care nu aș fi crezut să ajung să spun că îmi place. De ce? Pur și simplu pentru că nu folosesc roll-on-uri. Și nici nu aveam încredere că produsele organice pot face față temperaturilor ridicate. Ei bine, m-am înșelat! Acest deodorant cu parfum de rodie miroase genial și mai presus de atât, a reușit să facă față și temperaturilor ridicate! Nu conține aluminiu, SLS, parabeni sau alcool. E mic, compact, se aplică ușor, dar da, trebuie lăsat un pic să se usuce înainte ca hainele să fie îmbrăcate. Totuși, nu lasă urme!

Crema cu SPF 30, extract de morcov, karite si susan de la L’Erbolario

Consider că o cremă cu SPF 30 e mai mult decât ok pe timp de vară. Nu-s adepta nici la 50, parcă mi se pare că nu te mai prinde soarele deloc. La 30 e mai mult decât ok, ești protejat, iar extractele te ajută să obții un bronz mai frumos. Cam așa stă treaba cu această cremă, care are 75 ml și e suficientă pentru o vacanță de câteva zile.

Spray repelent împotriva țânțarilor și căpușelor

Ajungem și la produsul care mi-a plăcut cel mai mult – sprayul împotriva țânțarilor. Am o reală problemă cu ei. Vara e pur și simplu jale. Chiar dacă sunt într-un spațiu închis, cumva, unul din ei reușește să ajungă la mine și să mă ciupească de cel puțin 2 ori. E pur și simplu fantastic să văd că alții nu au nimic și eu sunt plină de ciupituri din cap până în picioare. E adevărat, acest spray nu a făcut față foarte bine în pădure, unde erau în floare insectele, dar pentru plimbările de seară cu Aki a fost foarte bun. Miroase foarte fain, a mușețel, zici că m-am dat cu ceva parfum.

Eu am fost mulțumită de aceste produse din kitul de supraviețuire și cred că sunt alese pe sprânceană. Spray-ul contra țanțarilor și roll-on-ul au fost favoritele mele, dar nici celelalte două produse nu mi-au displăcut. Care ar fi alegerile voastre pentru un astfel de kit de supraviețuire pe timp de vară?

 

4 Replies to “Kit de supraviețuire pentru vară

  1. deodorantul l-as incerca si eu. Samponul uscat de la Batiste l-am avut in trecut si mi s-a parut destul de bun doar ca intre timp am gasit ceva si mai bun. Ce-i drept, e si mai scump.

    1. crema cu spf e greu sa o inlocuiesti! nu are nicio treaba cu curatenia, tine strict de protectie. samponul uscat…. da, merge inlocuit, daca ne spalam pe cap atunci cand trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *