Ziua bună tuturor! V-am promis că o să vă zic mai multe despre viața mea din ultima perioadă, sub forma unui articol mai personal. Am avut concediu, un concediu care s-a simțit prea puțin, dat fiind faptul că debutul lui a fost umbrit de ceva reclamații care au dus la această renovare. Să încep cu începutul… Acum vreo două săptămâni am fost anunțată de vecina de sub noi că se întâmplă ceva în baie. Da, ăsta e ghinionul de a sta la ultimul etaj, se presupune că toate relele vin de la tine. Am hotărât să spargem în jurul sifonului, bănuind că aceea e cauza. Bineînțeles că nu era asta, ci o țeavă și scurgerea de la cadă. Aveam în plan să renovăm apartamentul anul acesta, însă eram hotărâți să mai așteptăm. Însă când e musai, cu plăcere….

Uite-așa am început alergătura după mobilă, gresie, faianță sau parchet. E adevărat, am avut 4 zile de liniște la munte, dar când ne-am întors, a început show-ul. Nu zic, nu facem noi propriu-zis, nici nu avem cunoștințele necesare. Am găsit pe cineva care face treaba asta pentru noi. Și îmi pot pune în practică toate ideile. Ceea ce mi se pare foarte ok.

Sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care mă pot baza

Norocul nostru e că avem unde sta pe toată perioada lucrărilor. Uite-așa a găsit Aki și o pisică și a învățat să conviețuiască cu ea. Nu sunt ei cei mai cuminți, încă îi mai separ când plec pe perioade mai lungi, de câteva ore, însă se agreează reicproc. Mi se pare ciudat, însă sunt recunoscătoate că viața mea nu s-a schimbat în esență și am în continuare parte de confort și liniște. în ciuda faptului că în apartament are loc această renovare.

Baia va fi gata în curând și cred că asta e partea cea mai grea. Bineînțeles, toate nu ar fi fost posibile fără un credit, că deh, românul le face pe toate doar cu rate. Nu avem încă salariile atât de mari ca să putem strânge foarte mulți bani. Dar ne-am luat inima în dinți și am rezolvat și asta. M-a încântat ideea de dobândă fixă, așa că am optat și pentru refinanțarea creditului ipotecar pe care îl aveam deja. Rata noastră s-a cam dublat de la începutul perioadei, acum 6 ani și jumătate, așa că e mai ok pe dobândă fixă, perioada scăzând de la 23 de ani și jumătate la 10 ani. Zic eu că e mai ok. Mai ales că ROBOR-ul sigur va mai varia și chiar dacă acum va mai urma o scădere, sigur rata se va mai mări de-a lungul a 23 de ani.

E greu să faci lucruri mărețe în România, însă este posibil cu puțină organizare și restrângere. Da, o rată în plus va însemna că nu vom mai ieși atât de des în oraș sau nu ne vom mai lua haine sau alte chestii neesențiale. Însă va însemna că intrăm în casă cu drag, mândri de ce am realizat prin această renovare. Totul cere sacrificii. Mi-aș dori ca totul să fie gata până la Paște, dar până la urmă, nu e o problemă nici după. Vremea să țină cu noi, atât îmi doresc. Și să îmi vă ideile puse în practică! Voi ați reușit să faceți ceva fără rate?

7 Replies to “Life lately și decizia de a mă apuca de renovare

  1. Cam greu să mai faci ceva măreț fără o mică rată sau cheltuirea tuturor economiilor din portofel… baftă îți doresc!

  2. Tot ce am construit a fost cu banii câștigați în străinătate, pentru o familie cu doi copii, animale, grădină e mai greu sa mai faci ceva doar cu salariu romanesc mai ales la scumpirile de acum. Succes!

  3. Doamne ajuta sa terminați cu bine. Gresia e la fel ca și cea pe care am pus o si noi în baie 🙂 Se vede superb și faianța e la fel…

  4. Sincera sa fiu iubesc ratele. Atunci cand mai adun ceva banuti pe card ma si gandesc ca as putea sa mai fac cate ceva. Mi-as dori si eu sa renovez baia, dar nu cred ca ma mai apuc prea curand de asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *