Am primit prima carte scrisă de Louise Penny la finalul anului trecut și am fost foarte încântată de ea. Așa că am decis să mai încerc ceva din portofoliul ei. Ceea ce nu știam e că Stare de teroare a fost o carte de sine stătătoare, în timp ce a doua carte, Toți diavolii sunt aici, e parte din seria inspectorului Gamache. Așa cum a fost și Locul de unde vine lumina, care habar n-am a câta carte din serie este, însă pe mine m-a fascinat. Mi-ar plăcea să găsesc și mai multe cărți din serie, înțeleg că sunt foarte multe, dar nu par a fi traduse la noi. Păcat, sper să se facă ceva în privința asta, pentru că Louise Penny scrie foarte, foarte bine!

Față de Toți diavolii sunt aici, Locul de unde vine lumina este un volum precedent. Însă la fel de interesant, poate chiar și mai. Suntem în perioada Crăciunului, când toți se pregătesc de sărbătoare. Inspectorul Gamache este chemat de Myrna, una din prietenele sale din satul Three Pines, să investigheze o dispariție. Faptul că Myrna refuză inițial să dezvăluie identitatea prietenei sale îl face pe Armand extrem de susceptibil. Însă o dată cu această investigație, ce se presupune a fi dispariția ultimei dintre celebrele cvintuple Ouellet, Gamache se găsește prins și în alte intrigi.

O dată cu denigrarea sa și cu atacurile în urma unui raid sfârșit prost, parcă toți se aliază împotriva sa și îi pun piedici. Astfel, superintendentul-șef Francoeur pare a avea afaceri necurate, pe care Armand încearcă să le deconspire.

Atât de multe pagini…

Locul de unde vine lumina este o carte atent construită, ce are mai multe intrigi, nu doar una. Sunt atât de multe planuri narative și atât de multe probleme, încât la un moment dat simți că îți e greu să ții pasul cu ele. Dar totul se leagă, iar dezvăluirea acțiunii e din ce în ce mai rapidă și mai antrenantă. Pentru mine, Louise Penny rămâne o autoare excepțională.

Cartea o găsiți la Libris alături de alte tiluri ale autoarei. Găsiți cărți atât în română, cât și în engleză. Personal, inspectorul Gamache este una din cele mai bune descoperiri pe care le-am făcut de curând. Seria asta chiar merită citită cap-coadă, deoarece este foarte bine gândită. După cum am spus, poate va fi tradusă integral și la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *