Sincer, dacă ar fi mai mult de două, eu aș răspunde clar mai mult de două mâini stângi! Niciodată nu am avut vreun talent deosebit, nu m-am priceput la pictură sau la desen sau să meșteresc ceva. M-am priceput la scris (zic eu), mi-a plăcut să citesc și să hoinăresc. Nici măcar sportul nu s-a prins de mine în mod deosebit, deși am încercat destul și am practicat timp îndelungat, însă nu de performanță. Toate ca toate, însă anul trecut am încercat pictura pe numere și mi s-a părut mai ușoară și mai fezabilă pentru mine. Tot anul trecut, însă pe la început, am încercat să fac și lumânări parfumate și toată experiența mi s-a părut foarte interesantă. Dacă atunci a fost destul de simplu, de data asta am încercat și o altă tehnică, un pic mai complexă, dar rezultatul a fost mai frumos decât primul!

Despre magazinele ProfiArt

Vei găsi în magazinele ProfiArt tot ce îți dorești pentru proiecte care să te ajute să îți dezvolți creativitatea – materiale pentru tehnici de artă și hobby. Dacă vrei să încerci un nou hobby, te poți inspira din oferta lor de pictură pe numere, seturi de string art, confecționarea de lumânări handmade dar și pictură pe numere, culori pentru pouring art sau culori pentru pictura pe textile sau pe sticlă.

ProfiArt este o companie 100% românească și reprezintă cel mai mare lanț de magazine de artă & hobby din București, cu șase magazine fizice: ProfiArt Griviței, ProfiArt Mihai Bravu, ProfiArt Ion Mihalache, ProfiArt ParkLake, ProfiArt Sun și ProfiArt AFI Cotroceni. În plus, ai la dispoziție și un magazin online de artă și hobby, cu livrare națională.

Eu am încercat kitul pentru lumânări Gadeo, ce conține tot ce ai nevoie pentru a crea ceva fain! Acest set vine cu o pungă de ceară, fitile, o matriță, cinci batoane colorate și un parfum, precum și un manual de instrucțiuni pentru patru tipuri de lumânări pe care le poți crea. Eu am mers pe ceva simplu(tot din cauza acelor mâini stângi), dar zic eu că mi-a ieșit bine. Am mai avut și eu două borcănele, așa că le-am cooptat și pe ele. Pe lângă toate acestea, am primit și un set de trei parfumuri, pentru a experimenta mai multe arome.

Eu am vrut să fac lumânări parfumate și colorate în straturi, așa că vă las mai jos pașii pe care i-am urmat:

1. Am topit ceara (cantitatea o stabiliți în funcție de câte lumânări faceți)

2. În mai multe castronele am răzuit ușor cu un cuțit fiecare baton colorat, pentru a putea jongla cu culorile

3. Am pus o cantitate de ceară topită peste prima culoare și am amestecat foarte bine. Nu o puneți pe toată, ci în funcție de câte lumânări faceți și câte straturi din acea culoare vreți să turnați

4. Am pus ceara colorată în borcan, în stratul dorit, apoi am pus și fitilul în mijloc și am ținut apăsat câteva secunde, pentru a se lipi

5. Am lăsat să se întărească un pic

6. Am continuat cu a doua culoare – pus ceara în castron, amestecat foarte bine, turnat în borcan peste prima culoare care deja e tărișoară

7. Am continuat operațiunea cu fiecare culoare, până am obținut modelele dorite.

Notă! Dacă vreți ca aceste lumânări să fie parfumate, în castronelele cu colorant puneți și parfum. Eu le-am folosit pe toate, am vrut arome diferite. E un pic mai multă muncă, însă merită!

Mi-au ieșit trei lumânări superbe. Nu am vrut să încerc cu matrițe de carton, chiar îmi plac acestea în borcane de sticlă. Dar poate data viitoare încerc și cu matrițe! Îmi place această activitate, mă relaxează și consider că poate fi făcută de oricine! Chiar și de cei care au două mâini stângi.

Instrucțiunile sunt clare, aveți toate materialele de care aveți nevoie, așa că și cea mai simplă lumânare trebuie să iasă! Deci nu rămâne decât să încercați și să nu vă dați bătuți. Voi aveți vreun talent? Pictură, sculptură, desen? Sau sunteți la fel ca mine, mai practici și alegeți aceste kituri minune?

17 Replies to “Tu câte mâini stângi ai când vine vorba de crafting?

 1. Wow ce superbe sunt toate !
  Chiar sunte ti talentata !
  Felicitari !
  Si eu sunt o mare amatoare de multe creativitati : pictez , fac desene in creion , fac tablouri cu diamante , pictez pe numere , fac mandale .

 2. Ce super ti-au iesit lumanarile! Cred ca te-ai distrat pe cinste.. Eu nu am incercat acest hobby, dar mi-ar placea. Pare tare relaxant…iar eu iubesc lumanarile parfumate!

 3. Chiar ți-au ieșit de minune! Nu am niciun talent sau îndemânare, dar mi-ar plăcea să încerc să fac și eu niște lumânări. Sunt curioasă ce mi-ar ieși.

 4. Trebuie să recunosc că îmi plac proiectele de genul, însă timpul nu îmi permite să le pun în practică. Pictura are un loc special în sufletul meu.

 5. Eu nu știu cum stai cu mâinile stângi, dar mi-a plăcut foarte tare ce ai realizat.
  Și mie îmi plac astfel de îndeletniciri, doar că nu prea îmi mai ajunge timpul. Cred că îți voi urma sfatul însă și mă voi relaxa cu niște lumânări făcute cu mânuțele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *