Ziua bună tuturor! Chiar dacă din punct de vedere calendaristic este primăvară, vremea de afară nu prea reflectă asta. Este în continuare frig, nu degeaba este perioada babelor. Vremea este schimbătoare, ba e frig, ba mai dă un pic soarele. Iar temperaturile fluctuante ne perturbă și frumusețea pielii. De exemplu, eu încă merg pe creme foarte hidratante, ca să nu resimt foarte tare frigul. Iar asta se aplică atât la nivelul tenului, cât și al corpului, incluzând mâinile. Cred că este esențial să avem grijă de mâinile noastre pentru că pielea este foarte subțire aici și trădează vârsta. Așa că da, putem spune că mâinile sunt cartea noastră de vizită. Degeaba facem tratamente cu botox dacă mâinile ne sunt îmbătrânite.

Este foarte important să ne protejăm mâinile de frig, pe cât posibil. Recomand mănușile, eu sunt dependentă de ele pe vreme rece. Nu de alta, dar schimbările nu ne fac bine. În plus, hidratarea este foarte importantă. Dacă folosiți și gel igienizant, e și mai și! Trăim niște vremuri ciudate, virusurile sunt peste tot, așa că spălatul frecvent pe mâini este musai obligatoriu. Deci crema de mâini este un must-have în orice moment al zilei.

Eu am două mai micuțe, una de la Frudia și una de la Accentra, pe care le port cu mine peste tot. Am creme de mâini și acasă, și la muncă, și în mai multe genți. Mi se par extrem de utile, hidratează, nu lasă o peliculă lipicioasă, miros foarte fain și sunt ușor de luat cu mine. Sunt extrem de practice și utile! Iar când timpul îmi permite, mai ales seara, când sunt liberă, apelez la o mască pentru mâini. Oferă o hidratare și mai profundă și o senzație de piele extrem de fină după utilizare!

Nu cred că mâinile mele arată perfect, însă încerc să am grijă de  ele cât de mult pot. Tocmai de aceea le feresc de produse chimice, de variații mari de temperatură, de apă foarte fierbinte sau foarte rece. Cremele de mâini sunt aliatele mele în orice situație și m-au salvat de multe ori. Mai ales că am mai avut și episoade de uscăciune extremă, caz în care am avut nevoie de ceva mult mai puternic, cum ar fi dermatocosmeticele. Însă totul s-a rezolvat și mă pot bucura iar de mâini fine! Voi acordați atenție îngrijirii mâinilor?

7 Replies to “Mâinile îngrijite – cartea ta de vizită

  1. Buna! Ma mai dau si eu cu crema de maini, ocazional, ar trebui poate mai des. Mai ales ca spal vase, in fine, le utilizez mult, ar merita si ele putin pampering. Mersi de reamintire! O zi frumoasa!

  2. In perioada asta chiar am mainile foarte uscate si tot testez creme care sa aiba efect si sa nu mai fie pielea crapata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *