Ziua bună tuturor! Am mai încetinit un pic ritmul în ceea ce privește cititul, însă nu renunț la cărți, chiar dacă am dat peste câteva seriale interesante pe care le-am devorat în ultima perioadă. Cei de la editura Meteor Press mi-au trimis trei cărți, dar eu am reușit să o citesc doar pe aceasta. Miss Dior. O poveste despre curaj și modă din vremea războiului este o poveste foarte faină, nu doar despre vestitul creator de modă Christian Dior, ci mai ales despre sora sa, Catherine Dior. Ea a fost cea care a inspirat crearea parfumului Miss Dior, dar și a celebrei rochii. O femeie extrem de puternică, care a fost capturată de naziști și trimisă în lagăre de concentrare. Viața sa a fost dedicată Franței și așa a rămas chiar și după terminarea războiului.

Cartea în sine nu este o ficțiune, ci este relatarea mai mult sau mai puțin exactă a orororilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dior nici măcar nu era un creator celebru de modă atunci când sora sa cocheta cu Rezistența franceză. Și-a iubit țara și a făcut tot ce s-a putut pentru libertatea sa. L-a susținut pe De Gaulle și a rămas fidelă cauzei până la final, chiar dacă asta a însemnat ca ea să își piardă viața așa cum o știa. Miss Dior este o carte minunată, dar și dificilă. Este o carte dureroasă, încă una despre faptele oribile din timpul războiului.

Catherine Dior a fost o femeie deosebită, un simbol al Franței în perioada acea atât de grea.  Aprimit numeroase distincții, însă nu a ieșit niciodată în evidență. Viața sa a fost mai degrabă una discretă. A iubit oamenii și florile și s-a dedicat lor.

Miss Dior este o noutate în portofoliul celor de la Meteor Press și o găsiți pe site-ul lor și nu numai. V-o recomand dacă sunteți pasionați de modă, de creație sau pur și simplu de cărți despre război. Nu este o biografie, deși are elemente din viața ambilor frați. Însă descrierea țării și a războiului, a lumii modei și a societății din acele timpuri o fac o carte deosebită.

7 Replies to “Recenzie – Miss Dior. O poveste despre curaj și modă din vremea războiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *