Ziua bună, oameni dragi! Mi-a plăcut tare mult istoria la școală. Ba chiar la capacitate am ales această materie, deși inițial mă îndreptasem spre georgrafie. Când am sesizat că habar nu am de unde izvorăște Mureșul și chiar nu pot desena pe harta mută Subcarpații de curbură, am intrat în panică. Dar tata mi-a îndreptat pașii spre istorie. Bineînțeles, legendele Greciei antice nu sunt același lucru cu istoria, însă o au oarecum la bază. Pentru că dacă nu ar fi, nu s-ar povesti. Cine nu a citit Legendele Olimpului? Cine nu s-a văzut luptând alături de Ahile? Cine nu a mers alături de Hercule în cele doisprezece munci și cine nu a pierdut-o pe Euridice pe tărâmul celălalt? Tare mult mi-au plăcut aceste legende! Iar acum, cei de la editura Meteor Press au reunit toți zeii și toți eroii, pentru ca noi să înțelegem mai bine cine au fost ei.

Mituri și legende ale Greciei antice. Zeii – nu e neapărat prima dintre cărți, însă cred că e mai ușor să fie citită mai întâi. E important să faci cunoștință cu zeii antici, pe care se bazează toată mitologia greacă. Plecăm de la titani și ajungem la Zeus, Hera, fii și fiicele lor, dar și la zeități mai puțin cunoscute.

Mituri și legende ale Greciei antice. Eroii – aș alege-o ca a doua carte pentru că se referă oarecum și la zei. Eroii sunt semizei, adică unul din părinți este zeu. De aceea e bine să știm anumite detalii referitoare la părinți deja. Această carte ne dezvăluie faptele eroilor, drumul greu pe care au fost nevoiți să meargă și încercările peste care au trecut.

Cărțile sunt structurate foarte bine și se citesc ușor, fiindu-ne ușor să ținem pasul cu ”personajele”. Nu există neapărat un fir cronologic, iar cărțile pot fi citite în orice ordine se dorește, doar că eu aș recomanda să începeți cu zeii. Nu știu voi, dar pe mine m-a fascinat întotdeauna mitologia greacă și tocmai de aceea sunt foarte încântată să am aceste două cărți în bibliotecă. Sunt curioasă, vouă v-au plăcut aceste legende din Olimp? Ați fost în echipa geografie sau în echipa istorie în școală?

2 Replies to “Recenzie – Mituri și legende ale Greciei antice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *