Am descoperit autorii nordici acum mai bine de 10 ani și continuă să mă uimească la fiecare nouă apariție. Îmi pare bine că autorii vechi încă mai scriu și reușesc să aducă un suflu nou de fiecare dată. De exemplu, Yrsa Sigurdardottir este un exemplu viu, ce pare că se reinventează cu fiecare carte nouă. Mă bucur că am cărțile apărute la noi și sper să mai urmeze și alte titluri. Prada este ultima apariție, este o carte de sine stătătoare și este scrisă cam în același stil al Yrsei – pe lângă faptul că este o carte polițistă, îmbină foarte fain elemente de supranatural. Ceea ce face această carte una deosebită, numai bună de citit în serile furtunoase.

Acțiunea cărții se desfășoară în două direcții. Prima –  un grup de turiști se rătăcesc în munți, într-o perioadă în care supraviețuirea e un joc de noroc.  A doua – un tip singuratic se angajează la stația radar din Stokksnes și are parte de evenimente bizare. Ce caută turiștii în furtuna de zăpadă și ce se întâmplă cu ei? De ce au fost găsiți dezbrăcați? Ce s-a întâmplat și de unde vine groaza din ochii lor?

Cât despre stația radar, de ce toată lumea pare să ignore chestiile neobișnuite care se întâmplă? De ce nimeni nu vorbește despre trecut și ce s-a întâmplat cu anagajatul dinainte? Sunt atât de multe întrebări fără răspuns! Iar atunci când vine noaptea, parcă nimic nu te mai poate salva. Cartea are un vibe sinistru, însă captivează pe oricine! Te ține treaz și te face să te întrebi ce urmează. Prada este un veritabil roman nordic noir. Și sper ca autoarea să nu se oprească aici, pentru că idei are suficiente!

Din punctul meu de vedere, Prada e una din cele mai bune thrillere citite în ultima perioadă. Aveam nevoie de o asemenea poveste, de chestiile astea care să îți zbârlească părul pe tine. Citită noaptea, sunt curioasă cine rezistă fără să tresară la cel mai mic zgomot. Recomand cu drag amatorilor de cărți de suspans! Nu uitați că la Libris aveți și oferte foarte bune, la editura Trei aveți 2+1 gratis, ca să vă luați și mai multe cărți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *