Cartea de astăzi este despre viață. Nu este scrisă în vreun mod filosofic, ci mai degrabă cu cuvinte simple și în mod direct. Monolit. Era visurilor este o carte subțirică, ce îți va lua maxim 2 ore să o citești. Sincer vorbind, părerea mea strictă și personală e să nu te aștepți la mare lucru. Nu te gândi că e o carte ce te va da peste cap și îți va schimba percepția despre viață. Cred că autorul a vrut strict să se descarce. Să își exprime gândurile la un nivel mai înalt, să zic așa.

Cartea este publicată la editura Libris Editorial, deci pot spune că asta o face să crească în ochii mei. Din păcate, nu e chiar genul meu. Nu îmi plac cărțile personale. Monolit este similară unei biografii, doar că fără date exacte. În rest, autorul își povestește viața, ura față de tată, indiferența față de mamă. Da, sunt de părere că viața nu e ușoară în nicio situație. Însă există unii din noi care ne lovim de chestii mai grave.

Pentru mine, autorul are ceva curaj să își descrie în carte și tentativele de suicid. Personal, nu le aprob, consider că oricât de grea ar fi, viața este un dar și nu avem dreptul să o curmăm. Din exterior, cartea îmi pare un strigăt de ajutor. O nevoie acută de oameni și de iubire. Chiar dacă scutul exterior e puternic și pare impenetrabil, cred că totul se va schimba pe parcursul anilor. Consider că nu s-a ajuns însă la un nivel de maturitate pentru a vedea lumea cu alți ochi. Autorul îmi pare încă o persoană prea tânără. Și care ia viața prea în joacă. Dar asta e doar părerea mea.

Cred că pe parcurs, poate dacă autorul ar încerca și puțină non-ficțiune, ar ieși ceva fain. Și un limbaj ușor mai cizelat, mai literar. Pentru o carte de debut și pentru amatorii genului, e ok. Doar că dacă el chiar tinde spre mai mult, așa cum spune și în carte, e cazul să evolueze.

Monolit nu va fi niciodată considerată o capodoperă a genului. Însă este o carte de debut bună, plină de curaj. Ceea ce este de apreciat! Nu multă lume se încumetă să scrie o carte. Așa că, felicitările mele! Și mult succes pe mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *