Ziua bună, oameni faini! Am mai vorbit despre menstruație, știți că nu mă feresc să schimb informații despre ”perioada aceea” a lunii. Suntem femei, este ceva normal, suntem în secolul 21 și chiar îmi pare rău că mai sunt fete care nu știu că trebuie să experimenteze asta. Informația circulă, însă în unele locuri, acest subiect este încă tabu, deși înseamnă trecerea de la a fi fată la a fi femeie. Când eram clasa a 7a, țin minte că a fost o caravană chiar în școală pentru a dezbate acest subiect. Și ne-a ajutat, chiar dacă deja știam cam ce trebuia. Vremurile au evoluat și acum am trecut de la vata pe care o foloseau mamele noastre pe post de protecție la absorbante, tampoane interne, cupe sau chiloți menstruali. Nu ați auzit de chiloții menstruali? Vă zic eu ce sunt și de ce îi recomand pe cei de la Chilotis!

1. Pentru că scapi de substanțele cu potențial alergen din absorbante / tampoane (gen plastic)

Chiloții menstruali sunt o alternativă sustenabilă a tampoanelor sau absorbantelor externe. Au 4 straturi (stratul interior, stratul absorbant, stratul impermeabil, stratul exterior) și sunt disponibili în mai multe variante de graduri de absorbție, pentru ca tu să îi alegi pe cei potriviți fluxului tău de zi cu zi. Nu mai ai plastic, nu te mai iriți, nu se mai lipesc de zona intimă și în mod clar, te simți mult mai confortabil.

2. Pentru că poți alege dintr-o varietate de culori și modele

Ba chiar ai și varianta de chiloți tanga la Chilotis! Da, ai citit bine, pentru zilele cu flux redus, îi poți folosi pe aceștia și să fii în continuare protejată. Eu am ales chiloții menstruali Dantelă florală cu absorbție ridicată, Aceștia sunt potriviți pentru zilele cu flux abundent și mediu și se pot folosi aproape toată ziua fără să te iriți și fără să mai ai grija că te-ai păta. Sunt extrem de comozi, eu îi folosesc și noaptea și nu am găsit nici măcar o pată minusculă pe pijama sau pe lenjeria de pat!

3. Pentru că sunt prietenoși cu mediul

Absorbantele și tampoanele interne generează o cantitate imensă de deșeuri. Imaginați-vă câte femei le folosesc și cât se aruncă. Câte bucăți din fiecare în fiecare zi, la fiecare menstruație. Din punctul meu de vedere, chiloții sunt mult mai ok, pentru că pot fi folosiți până la 2 ani. Se spală la maxim 40 de garde, merg și la mașina de spălat cu alte haine, fără probleme. Și cu 3-4 perechi cred că poți trece peste o menstruație lejer. Eu abia aștept să mai îmi iau 2-3 perechi, să fiu acoperită și să nu mai depind de alte metode de protecție. Pentru mine, chiloții menstruali de la Chilotis fac o terabă nemaipomenită și îi voi recomanda constant!

Sunt curioasă dacă voi ați folosit vreodată acest gen de lenjerie de protecție și dacă nu, de ce nu încercați. Vi se par inaccesibili din punct de vedere al prețului, nu credeți că fac față? Care ar fi motivele pentru care îi evitați? Eu chiar încerc să schimb percepția lumii asupra lor, mie mi se par o invenție grozavă!

10 Replies to “3 motive pentru care să încerci chiloții menstruali

  1. Eu inca nu am trecut la asa ceva, poate la un moment dat le voi acorda o sansa.

    Mai tin minte acea caravana Always care venea in clasa a saptea prin scoli, eu abia atunci am capatat un anume vocabular si am inteles niste concepte de baza. Incep sa inteleg ca in mediul meu nu s-a putut mai mult, de aceea aveam lacunele pe care le aveam desi aveam menstruatie de aproximativ 5 ani. Acum mai degraba este despre cum as putea eu sa ajut alte persoane sa nu mai aiba lacunele pe care le-am avut eu.

  2. Macar in zilele cu flow mediu sau mic i-as folosi, si tot cred ca ar fi un real ajutor si o idee buna pentru a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator. Ce faini par!

  3. Cred că sunt cea mai bună soluție de produs scos până acum pentru menstruație. Merită să fie cunoscuți și utilizați pentru confortul și igiena femeilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *