Ziua bună tuturor! Văd că vara încă mai încearcă să ne stea în cale, soarele încă vrea să mai ardă, însă nu mai are atât de multă putere. Începe să bată vântul, dimineața și seara sunt mult mai acceptabile, pare să fie mai ok. Și pentru că tot vorbim de anotimpuri, cred că ultima apariție de la editura Paul Editions se potrivește perfect! Patru anotimpuri din viața unui om este o carte cu creațiile Reginei Maria. Primele două sunt basme – Patru anotimpuri din viața unui om și Crinul vieții, iar apoi urmează însemnări ale Reginei. De obicei nu sunt extrem de interesată de biografii, însă Regina Maria este aparte. A avut o viață atât de tumultoasă și a fost o ființă atât de caldă, încât România ar fi trecut cu greu de război fără ea. 

Basmele scrise de Regină au ca temă principală iubirea și sacrificiile pe care le facem în numele ei. Patru anotimpuri din viața unui om descrie relația a doi țigani, tineri și frumoși, curtarea și etapele aferente, dar și dezamăgirea lui atunci când ea dispare. E atât de frumos scris! Și totuși atât de trist. Crinul vieții este o povestea despre două fete de împărat, îndrăgostite de același bărbat. Totuși, cea care poartă dragostea neîmpărtășită are mai mult curaj și face mult mai multe sacrificii atât pentru sora sa, cât și pentru cel iubit.

Următoarele sunt însemnări din viața Reginei, care te transpun parcă în vremuri de demult, în castele, palate, în reședințele familiei regale. Felul ei de a fi, curajul ei, au ajutat-o să se facă remarcată. Datorită ei, România a fost o țară extrem de importantă. Datorită ei, am fost ajutați și susținuți din toate direcțiile. Regina Maria a fost o ființă extraordinară și s-a dăruit complet României.

Patru anotimpuri din viața unui om este o carte minunată, mie mi-a plăcut enorm! Basmele din debut sunt o modalitate duioasă de a îndulci atmosfera și de a înlătura din solemnitatea momentului. Cred că fiecare pagină scrisă de Regina Maria e o bucățică de istorie. Pentru că are darul de a ne duce în acele timpuri de demult, între regi și regine.

9 Replies to “Recenzie – Patru anotimpuri din viața unui om

  1. Recomandarea ta de lectură pare a fi o plăcere pe care să o deguști pe balcon sau în curte, cu o cafea sau un ceai, în timp ce toamna se așterne ușor în copaci. Chiar m-ai făcut curioasă ce tip de condei are Regina Maria. Am auzit multe despre scriitura ei, însă nu am citit-o niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *