Ziua bună tuturor! Chiar dacă uneori se mai iscă un val de isterie cum că femeia trebuie să fie naturală și toate cele, vă zic eu – femeie cu păr peste tot, și frumoasă, nu există! Băi oamenilor, e vorba și de igienă, și de cum te simți tu. Eu, cel puțin, iau cazul cel mai simplu – la axilă. La 2 zile deja folosesc lama de ras. Nu de alta, dar mă simt și incomod, și parcă și transpir mai mult. E vorba de igienă, e vorba de mirosuri. Cum să apari într-o rochie faină, cu pantofi cu toc cui, bijuuri și machiaj impecabil, și păr pe picioare? Vaiiii, îmi vine să mor! Nu concep așa ceva! Mai ales vara, la 2 săptămâni (în funcție de fiecare), cred că ar trebui să apelăm la epilare, indiferent de metodă.

Personal, fac parte dintr-o specie norocoasă, căreia îi crește părul foarte greu. În plus, întotdeauna m-am făcut cu lama de ras, iar părul a crescut la fel. Nu mai gros, nu mai des, nu mai negru. Știu, nu dați cu roșii, sunt un caz aparte. Să nu mai zic că mă pensez la câteva luni, iar pe mâini nu am păr deloc. Dar totuși, nu neglijez epilarea, indiferent prin ce metodă o fac.

Lama de ras, laser sau ceară?

Deși metoda cu lama de ras e cea mai simplă, nu încurajez pe nimeni să o facă. Există riscul să crească fire pe sub piele, există riscul să te tai, există riscul ca părul să o ia complet razna. Adică să îți pară rău după. Cu laser este foarte ok, însă grijă mare, sunt anumite contraindicații, și mai ales, e destul de scump. Așa că cea mai la îndemână metodă este cu ajutorul kiturilor de epilare cu ceară.

Cei de la Total Pro Beauty sunt cunoscuți pentru varietatea de kituri, rezerve și accesorii pe care le oferă. Noi am primit un încălzitor de ceară, două rezerve și un set de stripuri. Procedeul de epilare este unul din cele mai simple – încălzitorul se bagă în priză, se introduce rezerva de ceară, se lasă să se topească, apoi se aplică pe picioare / mâini. Se aplică stripul peste, se apasă ușor, se lasă puțin, să se prindă de firele de păr, și se trage în sens invers creșterii. Simplu ca bună ziua! Să nu mai spun că epilarea cu ceară dă rezultate mai lungi decât cea cu lama de ras. În plus, nu există riscul de a te tăia, de a se îndesi firele de păr sau de a crește după o săptămână.

Personal, lama de ras mi se pare mai rapidă, însă da, epilarea cu ceară nu e de neglijat! Nu de alta, dar persoanele brunete sau cu părul mai închis la culoare vor fi avantajate. Nu vă alăturați curentelor ciudate care apar peste noapte, rămâneți frumoase fără efort, în orice situație!Voi ce metodă de epilare folosiți?

14 Replies to “Picioare frumoase fără efort, epilare fără durere

  1. Eu prefer lama de ras, pentru rapiditate si nu suport sa astept sa imi creasca parul. Sunt de aceeasi parere cu tine ca dincolo de faptul ca nu arata deloc sexy e si neigienic.

  2. Subscriu! Lasă-l încolo de natural, că dacă era așa, rămâneam la stadiul de gorilă.
    Cu ceara nu prea sunt nici eu prietenă, nu știu ce se întâmplă, dar mă irită teribil. Folosesc aoaratele de ras speciale, dar mă tot tentează un aparat.

  3. Am incercat si eu o astfel de epilare si nu m-am descurcat…pentru axila am facut epilare definitiva, iar pentru celelalte zone folosesc lama de ras,

  4. Nu cred ca mai am curaj sa ma fac cu ceara desi recomand acest procedeu, dar eu folosesc lama de ras de obicei. Parca nu as mai apela la “durere” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *