Poate veți părea surprinși, dar încă mai există în România iubitori ai porumbeilor. Iar acest lucru nu înseamnă doar acele persoane care hrănesc porumbeii cu grăunțe în parc, ci pasionați de columbofilie, care fac din creșterea porumbeilor de rasă o adevărată pasiune.

De la simpla hrănire și creștere a lor, până la antrenamentele pentru zbor și participarea la concursuri, columbofilia putem spune că este una dintre cele mai vechi pasiuni ale oamenilor. Astăzi, în lume există organizații și asociații specializate ale iubitorilor de porumbei, precum și diverse competiții, la care participă cei care iubesc sportul columbofil.

Ce trebuie să știi însă pentru a avea niște porumbei sănătoși și antrenați? Vei găsi răspunsurile pe produsecolumbofile.ro, un site dedicat iubitorilor de porumbei. Începând de la semințe, uleiuri și vitamine, accesorii pentru cuști și pentru îngrijire, până la medicamente porumbei de la Radu Duo, toate acestea pot fi achiziționate astăzi dintr-un singur loc, dacă intri pe produsecolumbofile.ro.

O pasiune de mii de ani

După cum spuneam și mai devreme, obiceiul creșterii porumbeilor și pasiunea pentru aceștia se pierde în negura timpurilor. Dacă unele izvoare arată că porumbeii erau crescuți și acum zece mii de ani, cele mai recente dovezi ne arată că această îndeletnicire datează încă dinainte de formarea statelor lumii, așa cum le cunoaștem astăzi.

Astfel, există informații potrivit cărora această pasiune a oamenilor se manifesta și acum 2.500 de ani. Popoare precum perșii, egiptenii sau arabii creșteau porumbei pentru ornament, datorită penajului lor frumos, iar mai târziu porumbeii au început să fie crescuți pentru a transmite mesaje pe distanțe lungi, legate de picior.

Practic, porumbelul voiajor a fost unul dintre cele mai rapide servicii poștale, dacă putem spune așa, având în vedere că porumbeii sunt capabili să străbată distanțe foarte lungi, de ordinul sutelor de kilometri și să se întoarcă înapoi cu precizie.

Medicamente și hrană oferite de specialiști

La fel ca orice vietate crescută în captivitate și porumbelul are nevoie de îngrijire pentru a se dezvolta sănătos. Produsecolumbofile.ro vine în sprijinul iubitorilor de porumbei cu medicamente și diverse sortimente de hrană, special dozată în funcție de nevoile noastre. Astfel, sunt medicamente pentru creșterea imunității și prevenția anumitor boli, precum și pentru tratarea afecțiunilor cele mai comune.

De asemenea, ai la dispoziție accesorii pentru creșterea porumbeilor, începând de la cuști, până la coliere pentru mesajele poștale, adăpători, hrănitoare și șpacluri de curățat sau chiar cuiburi din carton.

Contact: 0773 774 303

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *