Cartea Balamuc la București mi-a atras atenția prima dată după titlu, apoi după autor. Mi s-a părut ciudat ca un autor cu un nume românesco-francez – Sylvain Audet-Găinar, să scrie despre București. De fapt, autorul s-a născut în Franța, însă a locuit și a predat în România, fiind fascinat de țara noastră. Cartea nu este foarte mare, însă îmbină fain umorul cu situațiile neprevăzute, iar rezultatul e unul ușurel, însă captivant! Trebuie să recunosc că nu mă așteptam la o asemenea poveste, nici la ironia prezentă. Chiar a fost o idee bună! Nu e o carte polițistă în adevăratul sens al cuvântului, însă câte se pot lăuda cu asta? O dată ce rezultatul e cel scontat, înseamnă că s-a făcut treabă bună!

Arthur este un tânăr francez de 30 de ani, care moștenește întreaga avere a unchiului său din București. Însă mama sa, sora acestui unchi, a tăiat orice legătură cu România și cu oamenii de aici. Așa că Arthur se găsește într-o poziție ciudată, de a veni într-o țară necunoscută, într-un oraș ciudat, căutând informații despre un om pe care nu l-a cunoscut niciodată. Căutările sale par să deranjeze pe cineva, astfel că se trezește atacat pentru investigația pe care o întreprinde.

În același timp, Arthur pare a fi un tip destul de naiv, obișnuit poate cu alt stil de viață. Însă în România, vecinii știu totul! Asta mi-a plăcut poate cel mai mult, descrierea fină făcută nouă, ca popor. Da, avem tendința să stăm să spionăm, să știm tot despre toate, să avem o părere despre orice. Din acest punct de vedere, cartea e savuroasă! Totodată, Arthur întâlnește și oameni buni, care îl vor ajuta în căutările sale. Din punctul meu de vedere, Balamuc la București e chiar un titlu potrivit, dat fiind faptul că ceea ce se întâmplă în carte e o buluceală de nedescris!

Cartea se găsește la editura Crime Scene Press și am văzut că a apărut și un al doilea volum! Sincer, abia aștept să îl iau, pentru că primul a fost ok și vreau să aflu în ce belele mai intră Arthur pe parcurs, dar mai ales, dacă rămâne în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *