Ziua bună, oameni faini! După cum ați mai tot văzut pe blog, consum miere. Îmi place în diverse combinații, o folosesc atât pentru îndulcit, cât și pentru marinate sau pur și simplu pe o felie de pâine cu unt. Adevărul e că e cel mai la îndemână dulce. Și sănătos, de altfel, nu vorbim aici de mierea artificială, forațată cu zahăr. Vorbim strict de miere crudă, nepasteurizată, direct de la producător. Mai ales pentru că am descoperit un producător de încredere, Miere de Albine Brăila, cu o miere dulce și adevărată! Am avut plăcerea să încerc miere polifloră, miere de rapiță și miere de salcâm. O să vă spun imediat și câteva diferențe între ele, dar și câteva idei pentru a le consuma.

Care este diferența între cele trei tipuri de miere?
  • Mierea de salcâm este cea mai parfumată, și probabil preferata tuturor. Provine din nectarul florilor de salcâm și se păstrează lichidă în mod natural, fiind bogată în fructoză și săracă în glucoză.
  • Mierea de rapiță este tot o miere monofloră, care se deosebește prin culoarea specifică, alb-gri-gălbui. Are o consistență mult mai groasă, tip șerbet, fapt prin care se deosebește de celelalte tipuri de miere. A fost chiar prima dată când am gustat o astfel de miere și da, mi s-a părut ușor diferită și mai puțin dulce. Cristalizarea ei intervine foarte rapid, din cauză că glucoza conținută este mai multă decât fructoza.
  • Miere polifloră este obținută din nectarul mai multor tipuri de flori, ceea ce induce ideea că este mai bună decât celelalte tipuri. Fiind extrasă din mai multe flori, se presupune că are un conținut mai mare de vitamine și minerale. De asemenea, poate avea gust și culoare diferită în funcție de sezon.

Toate aceste tipuri de miere le puteți găsi și pe Emag!

Cum putem consuma mierea?

În mod natural, așa cum a fost extrasă, sau în combinație cu alte elemente. Pe o felie de pâine cu unt, ca îndulcitor (însă fără să o aducem la punctul de fierbere, poate deveni toxică!) sau în smoothie-uri. De asemenea, pielea este un cicatrizant foarte bun și un hidratant al pielii. Se poate folosi ca masca facială sau ca adjuvant în tratarea arsurilor.

Cel mai mult îmi place combinația de miere cu nuci! Aș putea mânca încontinuu! Cel mai bine se pretează mierea polifloră sau cea de salcâm pentru așa ceva. Mierea de rapiță este prea groasă pentru a putea fi amestecată.

Și pentru că suntem în sezonul rece, recomand combinația de miere și cătină, ceea ce ajută la stimularea sistemului imunitar. De asemenea, și asocierea cu ghimbirul poate fi benefică, mai ales pentru căile respiratorii.

Nu pot alege un singur tip de miere crudă preferată din cele trei. Pe gustate, toate sunt minunate, parfumate, au acel gust autentic, nealterat. Și știu că mi-am găsit furnizorul de miere și pentru viitor! Așa că dacă sunteți din zonă, vă recomand cu încredere să plasați comenzi pe pagina de Facebook Miere de Albine Brăila sau direct pe WhatsApp, la numărul 0752 968 935. Privind în perspectivă, vin sărbătorile, iar un borcan de miere pură chiar poate constitui un cadou apreciat! Se fac și livrări, așa că aruncați o privire pe pagină! Voi obișnuiți să consumați miere?

8 Replies to “De unde să iei miere crudă, direct de la producător?

  1. Îmi place mierea naturală și nu-mi lipsește din casă. Pot spune că nu folosesc zahăr nici în cafea, nici în ceai, pentru că știu câte beneficii are mierea.
    Mulțumesc pentru informații!

  2. Si noi incercam sa evitam mierea din comert despre care nu stim foarte multe… Se vede diferenta atunci cand ai o miere de calitate! Mersi pentru pont, o sa retin!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *