Ziua bună tuturor! Cartea A cincea oară în decembrie nu a fost chiar prima opțiune când a venit vorba de comanda la Crime Scene Press, dat fiind faptul că părea mai mult o carte despre război decât un thriller. Și am avut dreptate, a fost o carte amestecată cu de toate, însă în sensul bun. A fost o surpriză plăcută, chiar dacă în descriere scria ceva de Al Doilea Război, de confruntările între japonezi și americani. Mă așteptam la mai multe detalii de război, chestii de care am fost scutită, ba chiar am putut urmări un fir narativ compact. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Am învățat despre cultura japoneză și am aflat mai multe despre bomba atomică.

Detectivul american Joe Grady este implicat într-o anchetă la nivel înalt. Nepotul unui amiral este găsit mort, iar o tânără japoneză neidentificată este și ea ucisă. Cazul devine foarte interesant în momentul în care Joe preia conducerea și are de-a face doar cu oameni sus-puși. În același timp, el se îndrăgostește de o tânără cu care dezvoltă o frumoasă relație. Totuși, este nevoit să o părăsească în grabă atunci când este trimis la Hong Kong. Aici are de-a face cu ororile războiului, este prizonier, fiind salvat exact de cine nu se așteaptă. Înțelege apoi că pare a fi vorba despre nepoata unui mare demnitar japonez, dar lucrurile se precipită în confruntarea dintre cele două forțe de pe câmpul de luptă.

Nimic nu îl poate opri pe Joe Grady să afle adevărul. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla foarte târziu. Cartea este mai mult decât o carte polițistă, o anchetă despre două crime. Cartea este mai degrabă o reprezentare a războiului, o abordare a problemelor de dragoste și trădare, o oportunitate de a afla mai multe despre cultura japoneză.

A cincea oară în decembrie este mai presus de orice, o carte emoționantă. O găsiți la Crime Scene Press și sper ca autorul să continuie să publice, pentru că potențial este. Voi citiți astfel de cărți, despre război și despre dragostea din timpul său? Despre confruntarea între națiuni și despre diferențele între culturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *