Ziua bună tuturor! Astăzi vreau să vă povestesc despre o carte pe care am primit-o acum câteva zile, însă am devorat-o în câteva ore. Dat fiind faptul că are aproape 250 de pagini, e foarte ușor de citit și mi-a ținut companie într-o după-amiază de duminică. Copilul de la Auschwitz e o carte inspirată din fapte reale, despre un loc inuman, în care totuși se naște o rază de speranță. Cartea e simplă, vorbim de ficțiune, limbajul e simplu, astfel că se citește repede și foarte ușor. Din fericire, nu există date istorice complicate sau termeni ciudați. Am citit și câteva cărți istorice în ultima perioadă, de non-ficțiune, și pot spune că aceasta m-a relaxat și mi-a plăcut foarte mult. Unii o recomandă celor cărora le-a plăcut povestea Tatuatorul de la Auschwitz. Aici sunt de acord, am citit-o și eu și are același fir.

Eva este o femeie ce ajunge la Auschwitz din dorința de a-și căuta soțul. Decide singură să meargă în acel loc inuman, doar pentru a găsi bărbatul alături de care a jurat să rămână toată viața. Dragostea este mai presus de toate, iar calvarul prin care trece pentru a-l găsi e mai mult decât poate cineva îndura. Lagărul de concentrare este iadul pe pământ, însă acolo există și oameni buni, în care te poți încrede. Astfel că Eva se împrietenește cu Sofie, o femeie care a venit și ea acolo cu un scop. Fiecare ascunde secrete și e dispusă să facă sacrificii și compromisuri pentru ceea ce își dorește. Dacă Eva își caută bărbatul, Sofie își caută fiul.

Până unde poate duce iubirea și cât de puternică este ea?

Minunile se întâmplă atunci când crezi suficient de mult în ele și faci tot ce îți stă în putință pentru a le îndeplini. Astfel că Eva își întâlnește soțul. Iar în urma întâlnirilor repetate, rămâne însărcinată. Ea riscă enorm, atât cu plecările prin lagăr, cât și cu toate ”afacerile” pe care le face. Pentru a obține anumite lucruri sau mâncare. Fiecare din ele știe că nu poate avea acel ceva fără a se sacrifica.

Oare va reuși Eva să își nască copilul? Cum ar putea supraviețui un bebeluș într-un lagăr de concentrare? Toate răspunsurile le găsiți în cartea Copilul de la Auschwitz. Este o fărâmă de speranță într-o mare de răutate și suferință. Cartea o găsiți pe Librex, e apărută recent, și o recomand tuturor celor cărora le plac cărțile despre Holocaust, însă și celor care au nevoie de o fărâmă de bine.

23 Replies to “Recenzie – Copilul de la Auschwitz

  1. Am fost mereu fascinata de cartile care au ca subiect lagarele de concentrare. Povestea aceasta mi se pare interesanta, sunt curioasa cum reusea sa “plece” din lagar cand voia.

  2. Mereu am fost fascinata de cartile care au ca subiect lagarele de concentrare. Sunt chiar curioasa de aceasta poveste si de cum reusea sa “plece” cand voia…

  3. O carte ca aceasta cred că este necear să o citesc pentru consolidarea culturii mele. Prea multe lucruri s-au întaâmplat în perioada aceea și prea puține au fost accesibile mută vreme.
    Mulțumesc pentru recomandare!

  4. Toate cartile care au ca subiect ororile din lagare sunt menite sa ma lase fara cuvinte,ma impresioneaza profund si ma intreb de fiecare data cum a fost posibil asa ceva?!Trist,foarte trist.

  5. Sunt pasionata de cărțile despre al doilea război mondial și aceasta carte mi a atras de 2 săptămâni atenția. Chiar voiam un feedback, acum știu ca e ce caut și o adaug în wishlist, mulțumesc pentru recenzie!

  6. Am adăugat-o și eu pe TBR. Această perioadă istorică e o sursă inepuizabilă de povești de viață dintre cele mai cutremurătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *