Ziua bună, oameni fani! Am avut un weekend relaxant, și o să am o săptămână și mai și! Uitasem cum miroase concediul. Zău! Dar e așa bine să stai acasă când toți ceilalți sunt la muncă… Deja am planurile făcute pe zilele astea, o să plec și la București la Webstock, am pus deja să coc vinete, mi-am propus să citesc, să scriu, să fac de toate. Tocmai de asta pot spune că treaba cu cititul am luat-o în serios și ieri am început și am terminat ultima achiziție de la Târgul Cărții, și anume Cum să fii o fată rea. Mă îndreptam tot spre o carte polițistă, când, gândindu-mă mai bine, am zis că e cazul de un moment de respiro. Tânjeam după o carte cu prietenie, dragoste și peripeții, așa că a venit la fix!

Această carte spune povestea a trei tipe, Jesse, Vicks și Mel, care decid să plece într-o excursie la Miami. Totul pleacă de fapt de la prietenul lui Vicks, Bradi, care a s-a dus la colegiu fără să dea un semn. Două săptămâni trec groaznic, dar Vicks nu e genul de fată care să se plângă. Dar când Jesse propune să plece, sună tentant. Cele două sunt prietene foarte bune, iar Mel e fata cea nouă ce-ți dorește să se integreze și ea.

Călătoria e plină de peripeții, cele 3 fete nu par a fi compatibile una cu cealaltă, dar într-un final, se pare că toți învățăm să ne acceptăm. De la vizite în miez de noapte la muzeu la uragane și întâlniri cu străini misterioși, fetele trec prin de toate. Și chiar e funny, această carte e bună pentru o zi depresivă. Pentru că îți aduce aminte că viața chiar e faină!

Trei tipuri diferite de personaje

Vicks câștigă detașat locul 1 în topul preferințelor mele. Da, pentru că ea chiar e o fată rea. O fată care nu se teme de nimic și care nu vrea să se plângă de nimic. Deși în adâncul sufletului ei chiar e o tipă sensibilă, doritoare de iubire. Mmm, seamănă cu cineva pe care cunosc.

Jesse e o tipă care chiar taie cheful tuturor. Nu mi-a plăcut de ea în perspectiva că este exagerat de credincioasă și îi judeca pe ceilalți. Mie nu îmi place asta, chiar dacă nu sunt de acord cu ceva anume, nu e problema mea. Nu am de ce să țin prelegeri celui de lângă mine. Dar și ea are secrete pe care se teme să le spună și care o macină pe interior.

Mel pare cea mai inocentă și se teme ca ceilalți să nu o judece prin prisma banilor pe care îi au ai ei. De fapt, acesta e și motivul inițial pentru care fetele o agreează în călătorie. dar rând pe rând, barierele se coboară și fiecare își dezvăluie adevăratul potențial.

Cartea Cum să fii o fată rea e chiar foarte, foarte faină și eu o recomand tuturor, fie că sunteți adolescenți sau mai mărișori. Câteodată avem nevoie să lăsăm chestiile serioase deoparte! Așa că puțină literatură pentru adolescenți nu strică, chiar dacă tonul e mai relaxat și limbajul mai ușurel. Câteodată avem nevoie să trăim iar emoțiile primei iubiri sau pur și simplu să mai facem lucrurile spontan! Vouă vă place genul ăsta de cărți? Cam cât de des le citiți?

13 Replies to “Recenzie – Cum să fii o fată rea

  1. Interesanta, chiar imi plac genul acesta de carti, cumva le asociez cu propria experienta si ma atrag, daca citeam asta acum cateva zile cand am pus comanda pe elefant sigur se afla printre cele cumparate, desi la ce promotii au acuuum, tare as mai pune una, insa trebuie sa mai astept, multumesc! 😍

  2. Imi place genul acesta de carte, pentru adolescenti, care te deconecteaza, te binedispune si-ti bucura ziua. Nu am citit-o dar as fi interesata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *