Ziua bună tuturor! Nu am mai fost la cinema de foarte mult timp până duminică. De fapt, cred că aveam un an și jumătate sau poate doi. Săptămâna trecută văzusem trailerul de la Telefonul negru și a părut un film destul de mișto. Așa că atunci când am primit propunerea de a merge la cinema, a fost binevenită. Unde mai pui că la Cinema City ai și lozuri răzuibile, unde poți câștiga bilete la film sau reduceri la produse. Noi am dat cam 45 lei (cred) pe 2 bilete la 2D (nu este și în varianta de 3D sau 4DX). Am primit 2 lozuri, unde am găsit o reducere de 50% la nachos mediu și 1+1 bilet gratis la 2D sau 3D în timpul săptămânii. Ceea ce nu e rău deloc. Mai mergem destul de curând, să vedem ce filme mai apar.

Telefonul negru este un film bazat pe cartea lui Joe Hill, pe care am căutat-o, însă nu am găsit-o. Povestea începe undeva prin anii 70-80, într-un orășel american de provincie, unde copiii încep să dispară. Chiar și unii din cei mai curajoși și mai solizi băieți nu au nicio șansă. Nimeni nu știe nimic, nu vede nimic și nu aude nimic. Viețile tuturor sunt date peste cap. Filmul are ceva violență în el și poate veți fi surprinși, multă e din partea celor mici.

Filmul se bazează pe tentativa unuia din băieți de a scăpa din pivnița Înhățătorului. Cel care l-a răpit se arată doar cu mască, dar așteaptă și cea mai mică greșeală din partea copilului. Punctul central îl constituie un telefon negru aflat în încăpere, care nu este legat la niciun fir, însă sună în permanență. Interlocutorii lui Finney vor, pe rând, băieții care au fost răpiți înaintea sa.

Toate acele fantome oferă sfaturi utile, încearcă să ajute, iar Finney trebuie să fie puternic nu doar pentru a scăpa, ci și pentru a-i răzbuna pe ceilalți. Filmul este memorabil, are câteva faze unde tresari, nu poți să îți dai seama ce va urma. Cu alte cuvinte, chiar mare parte din sală a fost speriată și nu s-a râs absolut deloc. Deși au fost și faze funny, însă toți erau mult prea concentrați la acțiunea în sine. Pentru adepții filmelor horror, thriller sau psihologic, cred că Telefonul negru este o recomandare foarte bună! Voi ce ați mai văzut recent la cinema?

6 Replies to “Recenzie de film – Telefonul negru

  1. Să știi că nu am mai fost la cinema dinainte de pandemie. Chiar mă gândeam să alegem un film și să mergem în perioada următoare. Mulțumesc pentru recomandare, o voi lua în calcul!

  2. Este pentru prima data and aud de acest film. Nu știu dacă e neapărat genul meu, dar o să-l caut să văd. Dacă se uită soțul cu mine, posibil să-l vad. Singură nu prea rezist la filme fără să adorm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *