Thrillerele au fost și au rămas genul meu preferat, pe care îl citesc mereu cu drag. Îmi plc răsturnările de situație, poveștile imprevizibile și finalurile ca un roller-coaster. Acțiunea palpitantă, care nu te lasă să respiri, asta e ceea ce iubesc cel mai mult. Atunci când mă apuc de citit o carte, știu dacă e bună sau nu din primele 20-30 de pagini. Dacă mă face să vreau să mai citesc, e clar că va fi excelentă. Am mai văzut cartea Dragă Poona când am dat comanda la Crime Scene Press, însă nu știu de ce nu am luat-o până acum. Dar m-am bucurat că am putut să mi-o aleg pentru evenimentul Danube Bloggers Meet #3 și am fost tare entuziasmată atunci când au fost de acord să ne fie parteneri. Ador cărțile și promovez lectura cu orice ocazie!

Elvestad este un orășel liniștit, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. De aceea, atunci când Gunder Jomann pleacă în India, toată lumea cunoaște acest amănunt. Ce nu știu localnicii este că Gunder vrea să își găsească o soție acolo. Iar lucrul acesta se întâmplă, numai că în ziua când Poona trebuie să ajungă în Norvegia, Gunder nu poate fi la aeroport pentru că sora lui a suferit un accident. Fix în aceeași zi, trupul unei femei străine este găsit mutilat pe marginea unui drum aproape de Elvestad.

Gunder ascunde în continuare căsătoria sa, ceea ce m-a făcut să mă întreb inițial de vinovăția sa, însă dragostea sa pentru Poona și visele lui par să nu se potrivească. Deși toți localnicii se cunosc, descoperirea făptașului e foarte complicată. De ce? Pentru că fiecare are ceva de ascuns. Cartea Dragă Poona e foarte complexă, iar finalul e unul năucitor. Nu m-aș fi așteptat la el, mi-a învârtit toate ideile.

Dragă Poona este mai mult decât un thriller, este o portretizare a unui oraș. Este o lecție despre cum oamenii nu trebuie să se încreadă în oameni. Este despre violență și manipulare. Mai mult decât ancheta din spate, cartea mi se pare o dramă. Drama lui Gunder de a nu-și împlini visele alături de Poona.

One Reply to “Recenzie – Dragă Poona (Karin Fossum)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *