Din ce am putut vedea, această noutate de la Crime Scene Press este de fapt al optulea volum din seria Shetland, însă am avut noroc să o pot citi fără probleme și independent. A fost primul meu contact cu Ann Cleeves, o autoare britanică foarte apreciată. De la ea și până la Agatha Christie e cale lungă, dar nu pot să neg că scrie bine. Foc sălbatic este practic finalul seriei ce îl are în prim-plan pe inspectorul Jimmy Perez. Am avut câteva necunoscute în cap, însă le-am deslușit pe măsură ce am înaintat în poveste. Adevărul este că a fost o carte ușor de citit, fără înflorituri inutile, deci da, din punctul acesta de vedere, chiar mi s-a părut promițătoare.

Casa lui Dennis Gear devine punctul central al acestei povești, dat fiind faptul că în ea se mută un cuplu de străini. Cei doi soți încearcă să se integreze în comunitate, însă sunt respinși în mod constant. Iar în momentul în care o a doua crimă are loc în împrejurimi, bârfele se alimentează. Emma, bona familiei Moncrieff, este găsită spânzurată în staul. Astfel, bănuielile despre faptul că ar fi putut fi amanta lui Daniel Flemming se răspândesc rapid. La o privire mai atentă, crimele nu au legătură între ele. Dar apare al treilea cadavru, iar cercul suspecților se strânge tot mai mult.

Cine ar avea de câștigat din uciderea unui bătrân lefter, a unei fete de casă și a unei bătrâne bârfitoare? Relațiile dintre ei sunt totuși bine puse la punct, astfel că trebuie să existe legături serioase. Jimmy Perez trebuie să descopere făptașul și în același timp trebuie să își facă timp pentru a deluși ițele din viața sa personală. Trebuie să recunosc, îmi plac cărțile care dau detalii despre viața privată a anchetatorilor, îi face mai umani.

Foc sălbatic reprezintă încununarea seriei Shetland și cred că mă voi orienta și eu spre toate volumele. Poate reușesc să înțeleg niște chestii ce au rămas în ceață. Totuși, Ann Cleeves scrie chiar bine, clar, concis, la subiect. Am apreciat faptul că nu se întinde pe sute de pagini, altfel mă pierdea. Cât a fost a fost la fix! Voi ați citit această serie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *