Zilele astea s-a văzut că am stat acasă. Am devorat pe bandă cărți și dacă o țin în ritmul  ăsta, n-o să mai am ce citi până-n Paște. Deși…am mai multe cărți împrumutate de la Georgiana și mi-am ales cărți pe care poate nu le-aș fi citit în mod normal. Mai exact, în primă fază, cărți ale Ceciliei Ahern. Deși am văzut filmul PS:Te iubesc și mi s-a părut o minunăție, niciodată nu am fost tentată de cărțile ei la modul serios. Am citit doar vreo 2, cred, dar fără să fac o pasiune din ele. Dar acum am profitat și am început cu Întâlnire cu Viața. Știu că s-au făcut deja vreo mie de recenzii la cartea asta, dar eu abia acum am citit-o și vreau să împărtășesc părerea mea.

Nu prea am dat eu atenție recenziilor de până acum, așa că am început s-o citesc cu un dram de curiozitate. Lucy este o tânără care și-a părăsit iubitul și jobul perfect pentru că relația nu mai mergea, iar ea nu era de acord cu politica firmei. Minciuni! De fapt, Lucy evită adevărul și ”fabrică” mereu povești frumoase pe care le servește familiei sau prietenilor. Până într-o zi, când Viața sa, în persoana unui bărbat cu o înfățișare neglijentă, o cheamă la întâlnire.

Lucy ignoră primele invitații, dar la un moment dat merge și îl acceptă în preajma sa. Așa ajung cei doi de nedespărțit, iar Viața îi explică lui Lucy că toate faptele sale au consecințe asupra lui. Astfel, el înflorește de fiecare dată când ea face ceva bun, și se stinge atunci când o da-n bară din nou.

Lucy se gândește că își vrea fostul iubit înapoi și e pe cale să dea cu piciorul unei povești de dragoste frumoase tocmai pentru a reveni la… cel care a părăsit-o, de fapt. Povestea e lungă, încurcată, dar relația dintre Lucy și Viața ei e de-a dreptul superbă! Cartea e simpluță, dar are o anume încărcătură emoțională. E greu s-o ratezi și s-o eviți. Mie chiar mi-a făcut plăcere s-o citesc și am început și a doua carte a Ceciliei. Cred că îți trebuie o anume stare pentru acest gen. Dar mai cred și că întotdeauna te va binedispune.

Voi ați citit ceva de Cecilia Ahern? V-ar plăcea și vouă să aveți o întâlnire cu Viața voastră? Ce i-ați spune? Cum credeți c-ar arăta?

4 Replies to “Recenzie – Întâlnire cu Viața

  1. Am auzit si citit numai lucruri bune despre cartile autoarei Cecelia Ahern. Totusi cartea “Intalnire cu viata” este una dintre cele care mi-au captat cel mai mult atentia.

  2. Am citit două cărți de Cecelia, au fost lecturi plăcute, dar cam atât, a rămas doar o opțiune de relaxare de luat în calcul, doar că mereu sunt alte titluri și alți autori care mă atrag mai repede. O să iau totuși în calcul titlul ăsta, dacă mă apucă dorul… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *