Ziua bună tuturor! Cartea de față, Întunericul pe care îl știi, a fost inclusă în topul celor mai bune thrillere din 2020. Personal, nu mi se pare chiar atât de bună, însă e adevărat că abordează un subiect extrem de sensibil și foarte dureros – uciderea unui copil. Nu sunt mamă și nu doresc nimănui să experimenteze ceva de genul, însă subiectul este dificil pentru oricine, în condițiile în care trăim oricum într-o lume extrem de periculoasă. Îți e frică să mai lași copilul singur pe stradă, vezi și la televizor tot felul de întâmplări, răpiri, atacuri armate, ceea ce te face să te întrebi cât de în siguranță suntem. Amy Engel a pus asta în prim-plan și mai ales, a pus accentul pe oamenii care fac aceste lucruri. De obicei sunt cei de la care te aștepți cel mai puțin.

Eve este o mamă singură dintr-un orășel sărac din Missouri. Fiica sa se împrietenește cu o fată mai înstărită, prietenie pe care Eve nu o aprobă, dar cedează. Toată viața ei se schimbă în momentul în care cele două fete sunt găsite moarte. Poliția începe o anchetă, dar pare că nimeni nu face eforturi prea mari să descopere ucigașul. Trecutul lui Eve nu e cel mai fericit, a crescut cu fratele ei și cu mama lor nu s-a ocupat absolut deloc de ei. Tocmai de aceea și-a promis că va avea grijă de fiica ei mai presus de orice. Iar acum, când aceasta nu mai e, jură să găsească ucigașul.

Toate pistele sunt false, toți îi spun că mai bine ar renunța și ar lăsa poliția să își facă treaba. Însă cum să lași o asemenea crimă nepedepsită? Oare e vreun părinte ce ar putea să treacă peste? Totuși, uneori, oamenii la care nu te aștepți îți devin aliați, iar cei pe care nici nu îți imaginezi te trădează fără milă. Ce câștig ai putea avea din a ucide două fete?

Întunericul pe care îl știi este o carte destul de dură și chiar cred că va zgudui pe oricine. O găsiți la Libris, alături de alte titluri interesante. Tu cum ai reacționa dacă ai păți așa ceva? Cum crezi că ți s-ar schimba viața? Mă raportez aici și la toate atacurile armate, la zonele de conflict sau la astfel de dezastre…

One Reply to “Recenzie – Întunericul pe care îl știi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *