Seara bună, oameni faini! Azi e rândul unei noi recenzii, mi le-am calculat, cred că mai am cam 7-8 cărți să vă mai arăt până ajung la zi. Un motiv bun pentru a muri am luat-o mai mult dintr-un imbold ciudat, dar când a ajuns, parcă nu mai eram așa încântată de ea. Până m-am apucat să o citesc. Și m-am îndrăgostit iremediabil. O carte foarte, foarte interesantă, care mai departe de subiectul anchetei polițiste, are de toate – și puțină istorie, și puțină psihologie, și puțină îndrăgosteală. Dar acum nu îmi pare rău deloc că am citit-o, ba chiar cred că aș fi pierdut multe dacă nu o făceam. Într-o lume care se învârte în jurul războiului ruso-ucrainean, cartea asta e și o întoarcere în timp, și o zugrăveală a situației actuale. Chiar dacă locația principală este Cernobâl, locul unde a explodat centrala nucleară în 1986.

Un cadavru mutilat, o rândunică împăiată ca și semnătură, doi anchetatori din diverse locații pornesc spre urmele aceluiași criminal. Pare că totul se leagă de o dublă crimă din noaptea exploziei, încă e greu să faci legături și să dovedești. Mai punem la socoteală și mafia din Rusia, precum și nivelul de radiații din zonă, și obținem un caz pe cinste!

Mi-a plăcut tare mult că în această carte se vorbește mult de cum a fost atunci. Eu nu eram și tind să cred că generația noastră nu a suferit după urma acestei catastrofe. Însă sunt o mulțime de copii care s-au născut cu malformații, mulți oameni care au făcut cancer. Cernobâlul nu mai este complet închis, se pare că se organizează chiar și la noi excursii acolo. Cred că treaba asta depășește limitele, iar acel loc ar trebui lăsat să se refacă. Dar curiozitatea oamenilor nu are leac.

Tema cărții Un motiv bun pentru a muri m-a uns la inimă. Plus că modul în care e scrisă chiar face cinste autorului! Fără fasoane, fără exagerări, fără clișee. Doar fapte. Concis, cu o intrigă fascinantă. Nu te lasă să te plictisești. Cartea o găsiți la Crime Scene Press, profitați de reducerile de pe site! Voi ce mai citiți?

3 Replies to “Recenzie – Un motiv bun pentru a muri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *