Ann Cleeves este supranumită noua Agatha Christie a literaturii britanice, fapt care m-a făcut extrem de curioasă în ceea ce privește cărțile scrise de ea. Mi-a plăcut foarte mult Agatha Christie, dar nu cred că se va ridica nimeni la nivelul ei niciodată. Totuși, trebuie să recunosc că volumele acestei autoare britanice te țin în priză. A scris seria Shetland, dar și seria Vera Stanhope. Ambele s-au bucurat de un real succes și am început să citesc câteva volume din fiecare din ele pentru a mă familiariza cu acțiunea și cu personajele. Jimmy Perez este un polițist relativ obișnuit, însă la o privire mai profundă, are un simț al observației extrem de fin. Ceea ce îl ajută foarte mult în anchetele sale. Oase roșii este o carte ce dă la iveală povești ce par a se fi petrecut demult, secrete care mai bine rămâneau îngropate.

Acțiunea începe în momentul în care o studentă la arheologie găsește ceea ce par a fi osemintele unui om. Aparent, participanții la acest proiect istoric cred că au descoperit rămășițele unei persoane ce a trăit cu câteva sute de ani în urmă, însă familiile ce locuiesc în împrejurimi au alte păreri. Când proprietara curții este ucisă accidental, Perez are câteva semne de întrebare, deși lucrurile par a fi destul de clare și ușoare. Însă este ceva ce nu îi dă pace.

Oase roșii implică destul de puține personaje, însă acestea sunt destul de greu de citit. Unul dintre ei este un ucigaș. Însă de ce? Chiar daca s-a întâmplat ceva cu omul căruia i-au fost găsite oasele, asta a fost demult și nu implica pe nimeni din cei prezenți. Ce secrete ascund marea și insula? Ce secrete ascund familiile din zonă? Pare un mister pe care Perez îl va dezlega foarte greu.

Sper ca firul narativ să vă captiveze și pe voi așa cum a făcut cu mine. Atât de multe cărți și atât de puțin timp! Abia aștept următoarele titluri. Știu că și Moșul ține cu mine anul acesta și sper să văd câteva cărți sub brad. Așa vă îndemn și pe voi, să îi fericiți pe cei dragi cu o carte! La Crime Scene Press găsiți cadourile perfecte pentru pasionații de literatură polițistă și mistery.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *