Neața bună, oameni dragi! Azi e o zi mai întunecată, laptopul meu face figuri și tasta ”I” a cedat nervos, deci trebuie să folosesc tastatura vizuală, dar sper totuși că va fi liniște în orele ce urmează (slabe șanse, la prânz e ședință, deci weekendul nostru începe furtunos). Să sperăm însă la ce e  mai bun, prefer să nu mă agit. Ieri am fost la Galați, de unde am venit cu un ”bagaj” după mine (ați văzut pe Facebook sau pe Instagram), azi nu cred că mai ies din casă dacă începe să plouă (așa cum au anunțat), deci o să citesc. Ieri am mai dat o comandă la Libris, deși abia m-am apucat de cărțile de pe Emag, dar nu vreau să rămân în pană. Azi vă povestesc însă despre ”Profesorul”, o carte pe care am notat-o cu 5 steluțe pe Goodreads, deci vă dați seama cum mi s-a părut.

IMG_20160407_062944Profesorul Adrian Thomas este diagnosticat cu un început de demență, o boală care-l va omorî repede, dar îi va provoca pierderi de memorie și halucinații. Într-o zi, vede cum  o fată este trasă într-o mașină, dar nu este sigur de evenimentul ce a avut loc. Să fi fost o răpire sau pur și simplu i s-a părut? Atunci când Jennifer este raportată ca fiind fugită de acasă, este demarată o adevărată anchetă, iar el spune ceea ce a văzut.

Jennifer nu a plecat de bună voie, ci a fost răpită de un bărbat și o femeie care conduc o afacere înfricoșătoare: Who comes next? Aceasta presupune sechestrarea unei persoane și transmiterea de imagini pe bani. Sunt foarte mulți oameni care au obsesii bolnave și plătesc pentru a vedea cum se descurcă o persoană în captivitate, pusă în fața unor provocări sau torturate. Jennifer este personajul principal al sezonului 4, dar, fiind o fată isteață, își dă repede seama cum stau lucrurile și încearcă să se mobilizeze. Scopul celor care au răpit-o e să facă bani de pe urma ei, dar finalul e inevitabil – moartea, care vinde foarte bine.

Adrian, însă, nu se lasă, ci ia legătura cu un infractor din oraș, care-l ajută să descifreze misterele pornografiei pe internet și-l introduce într-o lume care pare ireală, însă care produce foarte mulți bani. Speriat din cauza halucinațiilor și de faptul că nimeni nu pare să-l creadă, el încearcă să descopere pe cont propriu cine a răpit-o pe Jennifer, fără a anunța poliția. Însă ies la iveală adevărate orori ale internetului.

Mi-a plăcut această carte deoarece nu imaginează nimic, ba din contră, este realitatea despre ce se întâmplă în lumea online, în care tindem să credem că suntem în siguranță. Trage un semnal de alarmă asupra percepțiilor și atenționează asupra pericolelor ce pândesc zi de zi din umbră. Mi s-a părut diferită față de ceea ce am citit în ultima vreme. Este un thriller fascinant, pe care-l recomand! Voi ce îmi mai recomandați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *