Ziua bună tuturor! V-au plăcut basmele în copilărie? Dacă răspunsul e pozitiv, probabil că vă plac și acum. Astfel că azi vă aduc în prim-plan o descoperire foarte plăcută, un basm pentru cei mari, mai înfricoșător, dar totodată plin de speranță. Pe tărâmul de rădăcini și oase este al doilea volum din seria Copii în derivă. Eu nu l-am citit pe primul, însă nu cred să aibă legătură. Și oricum, este pe lista mea urgentă de cumpărat, întrucât acest volum m-a fascinat. Nu am mai citit basme din copilărie, însă această carte, care nu este foarte groasă, te transpune pe un tărâm fantastic. Atmosfera, personajele, totul te îndeamnă să visezi.

Jillian și Jacqueline sunt două surori divizate încă de la naștere. Nu luate una de lângă cealaltă, ci mai degrabă divizate între părinți. Jacqueline a fost mereu fiica mamei sale, mai elegantă, mereu în rochiță, o domnișoară în adevăratul sens al cuvântului. Jillian a fost mereu fiica tatălui ei, o băiețoasă cu pantaloni și minge de fotbal. Cele două au fost crescute complet diferit pentru a fi așa cum și-au dorit părinții lor. Iar de la surorile nedespărțite, au ajuns atât de străine una față de cealaltă.

Însă la 12 ani coboară o scară aflată în casa lor, iar de acolo aterizează pe un tărâm complet necunoscut. Aici află că alegerile instinctive nu aduc nimic bun, iar orgoliul se plătește. Cele două fac practic schimb de vieți, fiecare alegând opusul la ceea ce a fost forțată să facă toată viața. Iar viețile lor se schimbă complet. Jacqueline devine ucenica unui doctor și învață tot felul de lucruri, muncind extrem de mult. Jillian devine copila unui stăpân extrem de crud și de neobișnuit, trăind în lux, ca o prințesă. Ce se va întâmpla cu cele două surori?

Basmul acesta este despre alegerile pe care le facem și despre viața care se poate schimba la 180 de grade. Pe tărâmul de rădăcini și oaseeste o carte minunată despre inocență și iubire, despre sacrificiu și iertare.  Basmul modern îl găsiți la Librex, unde au loc reduceri de până la 80%!

5 Replies to “Recenzie – Pe tărâmul de rădăcini și oase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *