Deși nu pare ca la grupa mică din grădiniță să fie nevoie de prea multe, și în acest caz, rechizitele sunt necesare. După caz, sunt cerute materiale didactice, rechizite care să îi ajute pe cei mici să experimenteze lucru manual, să creeze și să se distreze învățând. Aici amintim de hârtia colorată în mod special și de instrumentele de colorat.

Pentru cei care se pregătesc de această etapă, iată câteva recomandări de produse și rechizite școlare:

Ghiozdanul – desigur că acesta este unul de dimensiuni reduse față de cele pentru școlari. Sunt ideale cele cu un compartiment special pentru apă, de regulă situat pe laterală. Nu sunt necesare cele compartimentate în mod special. Închidere cu fermoar, barete groase și stabile, ajustabile – toate sunt de asemenea aspecte de urmărit. Dacă ghiozdanul în cauză are și un print inedit, cu personaje, cu atât mai bine. Astfel de exemple de produse se regăsesc la www.pintexim.ro.

Instrumente de scris și colorat – din motive practice sunt de dorit seturile de creioane colorate, ce includ culorile de bază și cele mai uzuale, seturi compacte. Pixurile sau stilourile nu sunt necesare, ci mai degrabă creioanele, cele din lemn sau cerate, precum și carioci.

Alte rechizite – pot fi cerute caiete de desen, de dimensiuni mici, acuarele și pensule. Pentru orele de munca manuală sunt utile foarfece, cele speciale pentru copii cu mâner cu protecție, ascuțitoarele și lipiciul. Hârtie de colorat, hârtie creponată, carte cu povești, carte de colorat și alte jocuri educative – și acestea sunt de regulă înscrise pe lista pe care părinții  o primesc la început de an.

Cumpărături fără griji

Una din griji va fi legată de preț, alta de calitate, și mai apoi de timpul necesar alocat, pentru a compara prețurile și ofertele din diversele magazine de profil. Trebuie spus că și aceste magazine au acum versiuni online. Pentru părinții care își caută varianta mai facilă de cumpărături, diversele oferte și promoții pe www.pintexim.ro sunt o recomandare. Pintexim Fabrica de Papetărie dispune de un catalog vast de produse școlare.

Atât pentru cei care încep primul lor an de grădiniță, cât și pentru cei deja cu experiență, din grupa mijlocie sau mare, rechizitele necesare se regăsesc cu succes la pintexim.ro. Un mare avantaj este legat de faptul că acestea sunt de calitate, respectă standardele astfel încât foile nu sunt prea subțiri și produsele de orice fel nu impun încă o achiziție în scurt timp.

De preferat ca ceea ce se cumpără să fie o activitate ce îl implică și pe micul preșcolar. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că acest moment de intrare în colectivitate poate însemna un stres pentru copii. Când cei mici descoperă această lume plină de culoare, când își dau seama că produsele școlare și rechizitele sunt interesante, atenția lor este activată și își vor dori cu mai mult spor să participe activ la activitățile din grădiniță.

Pentru cumpărături cu spor, unde se regăsesc toate cele necesare, pintexim.ro este o recomandare.

One Reply to “Rechizite pentru preșcolari – cum se pregătesc părinții pentru începutul de grădiniță”

  1. nepoatele mele au inceput gradinita de ieri, asa ca inca nu stim mare lucru despre ce le trebuie. Prima zi a fost cu plans si cu altele, nu au avut timp educatoarele sa se gandeasca la altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *