Orice domeniu și orice acțiune se realizează pe principiul ”Iarna car și vara sanie”. Ați fost de curând în magazine? Poate ați sesizat că au început reducerile de sezon, cu prețuri mai mici cu până la 70% în numeroase situații, la tot felul de tipuri de haine. Nu doar categoriile de vară au reduceri mari, dar și din îmbrăcămintea de iarnă am mai văzut reduceri consistente, de exemplu la geci sau pulovere. Nu toate aceste prețuri sunt adevărate afaceri, așa că eu zic să analizăm bine situația.

Articolele de sezon au reduceri masive în extrasezon, așa că e bine să așteptăm mai mult pentru prețuri cu adevărat bune. De exemplu, eu am făcut o mega afacere anul trecut. A trecut iarna, s-a încălzit serios afară, au intrat reducerile la haine groase, iar eu mi-am cumpărat cu 20 lei geacă super mișto, iar un pulover fain cu 10-15 lei. Invers, iarna mizez pe tricouri, fuste, pantaloni scurți, costume de baie. Acum vreo lună mi-am cumpărat un costum de baie cu 12 lei, redus cam de undeva peste 50 lei.

Nu cumpăra primul lucru care-ți pică în mână doar pentru că e la ofertă. Așa cum Black Friday nu mai e ce a fost acum 2-3 ani, așa nici reducerile de sezon sunt cele mai avantajoase. Dacă reducerea e nesemnificativă, gen 10-15%, nu prea se merită. Lumea nu mai e chiar așa disperată, e ca în hypermarketuri, toți s-au învățat că la un moment dat se fac lichidări de stoc. Sau toți vin de sărbători, unde ofertele sunt în floare, tocmai pentru a se vinde cât mai mult.

Online-ul câștigă din ce în ce mai mult teren, de la an la an. Și asta n-o spun eu din ceea ce văd, ci din statistici. Lumea e mai comodă sau a observat că e diferență cam mare de preț între magazinele fizice și cele de pe net. Iar dezvoltarea internetului a ajutat această ramură. Găsești rochii de seară online la prețuri sub 100lei, iar în mall sar de 200. Deci, e o afacere!

02362314fNu trebuie să ne lăsam prinși în vraja ofertelor tot timpul, ci trebuie să analizăm bine prețurile dacă vrem să facem economii serioase. Așa că dați o fugă prin magazine atât real, cât și virtual, și făceți-vă lista. S-aveți spor!

2 Replies to “Reducerile de sezon – avantajoase sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *