Neața bună, oameni frumoși! Cum vă simțiți? Este deja joi și eu simt că nu prea mai am combustibil, dar #rezist. Mă bucură gândul că s-a amânat cursul de săptămâna asta și voi avea weekend-ul liber, mă pot duce iar la plajă, deci lucrurile încep să se așeze. Deși afară e o căldură de simți că înnebunești (și-n casă e la fel, nu vă entuziasmați!), din când în când îmi vine să mai schimb clasica salată cu brânză cu o mâncărică mai elaborată sau ceva dulce. Deși în afară de înghețată nu prea mai merge nimic, eu am luat în weekend niște banane din piață, dar un pic mai negricioase, și am zis să fac totuși ceva din ele. Așa a ieșit banana bread (pâinea cu banane) cu înghețată, un desert duuuuulce, aromat, dar și sățios, să zic așa. Pentru el aveți nevoie de:

  • 8-10 banane (depinde de mărime aici, ale mele au fost medii, iar capetele le-am aruncat, erau prea blege)
  • 3 ouă
  • 1/2 cană ulei
  • 1/2 cană zahăr
  • scorțișoară după gust (cam o linguriță)
  • 2 căni făină
  • 1/2 cană unt
  • 1 cană zahăr brun (dacă nu aveți, puneți și din cel alb, eu așa am făcut)
  • înghețată, de preferat de vanilie, dar nu e obligatoriu

Am mai făcut banana bread, dar a ieșit ceva similar cu un chec, ceea ce presupun că ar ieși dacă săriți treaba cu caramelul și puneți compoziția direct în tavă de chec. Treaba e destul de ușoară – 5 banane se zdrobesc într-un castron, se adaugă ouăle, uleiul, zahărul și scorțișoara. Se amestecă bine, apoi se pune făina. Iese un aluat destul de grosuț, pe care-l lăsăm un pic deoparte.

Untul se topește și se amestecă cu zahărul brun (sau nu), până iese un caramel. Se alege o formă medie (eu am avut un vas pătrățos de yena, cam 20×20, și a fost cam mic), undeva la 25×25, poate chiar 30. Caramelul se toarnă în vasul uns cu unt și se distribuie uniform pe fundul acestuia. Se pun felii de banane, apoi se toarnă și aluatul. Se dă la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Ulterior, se taie marginile, se pune o farfurie peste, apoi se întoarce desertul, astfel încât feliile de banane să fie deasupra. Iese o nebunie, se scurge și caramelul, totul este auriu, miroase bine… Se taie pătrate și se servește caldă, cu înghețată deasupra.   Chiar dacă e foarte dulce, eu am mâncat 2 bucăți prima dată. Mi-a plăcut la nebunie. Că după-aia simțeam că mi s-a aplecat, aia e partea a doua :)) E un desert aromat și o modalitate bună de a recicla bananele foarte moi.

Să aveți poftă, sper că vă place această idee de banana bread! Spor!

28 Replies to “Rețeta săptămânii – Banana bread cu înghețată

  1. Vai de viata si sufletul meu! Pe asta o fac si eu si simt ca o sa-mi iasa, chiar daca de obicei sunt un dezastru in bucatarie. Am poftit atat de tare numai vazand pozele tale de pe facebook si instagram, dar acum, citind fiecare rand din articol, am inghitit in sec de multe ori. O fac si eu!!!! 😀
    Si chiar te invit sa ma mai corupi cu bunatati din astea cat de cat usoare de pus in practica ^^.

    1. ma bucur tare mult ca-ti place ideea, sa stii ca o sa tin cont si de acum incolo o sa postez mai des, mai am retete usurele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *