Ieri am postat pe Insta o poză cu brioșele mele aperitiv, iar rețeta a fost cerută instantaneu, așa că am zis că ar fi bine să o postez. Am găsit eu ceva pe net, m-am inspirat și din experiența proprie, am scos tot ce aveam în frigider și m-am pus pe treabă. Au ieșit 20 de brioșe pufoase care țin loc de pizza și-s la fel de bune și calde, și reci. Sunt sățioase, delicioase, au de toate în ele (sau mă rog, ce vreți voi să le puneți) și nu se fac greu.

De ce aveți nevoie:

  • 6 ouă
  • 300 g făină – sau în funcție de cât de umedă e compoziția. Adăugați câte puțină, pentru a controla cantitatea
  • 4 linguri ulei
  • o cană de lapte
  • ierburi aromatice
  • praf copt – 1 plic
  • salam , cârnați, cașcaval, șuncă presată
  • măsline, ciuperci
  • roșii, ardei gras – toate după caz și preferințe

Se bat ouale cu un strop de sare și piper, apoi se adaugă laptele și uleiul. Se încorporează și se adaugă făina, praful de copt și ierburile. În compoziția obținută, care trebuie să fie ca una de clătite, dar mult mai groasă, se pun elementele surpriză tocate. Aici aveți liber la imaginație și poftă! Eu am pus cabanos, salam săsesc, cașcaval ras, ardei gras, roșii, măsline, ciuperci, tot ce s-a putut!

Se pun în forme de brioșe (cam jumătate din formă – 3/4, nu pline), eu am avut forme din aluminiu, de unică folosință, măricele, și mi-au ieșit 20 de bucăți. Mi s-au părut mai practice, mai ușor de folosit. Se dau la cuptor unde se lasă cam jumătate de oră. Depinde mult de cuptor, verificați, faceți testul cu scobitoarea.

Atunci când sunt calde le veți dezlipi mai greu de forme, dar o dată răcite, treaba merge mai repede și cu mai puține firimituri. Le puteți servi ca atare sau cu ketchup, am mai văzut varianta asta.

Rețeta nu e grea, ba din contră. Sunt un fel de mini pizza, fără a te mai chinui cu blatul, să-l faci pe rotund, să-l lași să crească. Ce mi-a mai plăcut mie e că reciclezi tot ce mai e prin frigider și scapi de alimentele în pericol să se strice, de capete, de resturi, în principiu.

Voi ce mai gătiți în ultima perioadă rapid și ușor? Nu-i așa că aceste brioșe par ușor de făcut?

24 Replies to “Rețeta săptămânii – Brioșe aperitiv

  1. la gust sunt singura ca seama cu pizza, dar stii cum e, cand ai chef de pizza, e musai sa fie pizza, cu blat. Dar oricum e o idee buna cand te grabesti si ai prea multe chestii prin frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *