Ziua bună, oameni faini! Hai să începem săptămâna cu ceva dulce, ca să ne meargă bine! Weekendul a trecut așa cum a și venit, prea repede! Dar am fost harnică, am făcut curat, am stat destul de mult pe afară, iar ieri am și gătit. Mai o chifteluță, mai un pui cu ananas, mai ceva dulce. Și pentru că am primit acum ceva timp noile sortimente pregătite de cei de la Orea, varianta Powder, dar și Crumbles, am zis că ar fi fain să le și folosesc. Așa că am apelat la pudra de biscuiți ca să pregătesc un cheesecake pentru prima oară în viața mea! Ta-daaaa! Deja aveam mici emoții, mi-am făcut cumpărăturile cu o zi înainte, iar acum, după prima experiență de acest gen, pot spune că știu ce trebuie îmbunătățit. O să vă zic cum am făcut eu acum, dar și cum cred că ar ieși și mai și.

De ce aveți nevoie pentru acest cheesecake?

– 200 g Oreo Powder

– 100 g unt

– esență de vanilie

– 200 g cremă de brânză (mergeau și 3-400 pentru un strat mai mare de cremă)

– 300 g brânză proaspătă de vaci (mergeau și 400g)

– 10 g gelatină (un plic, cel mai bine 2!)

– 150 g zahăr

– piersici din compot

Modul de preparare e super simplu!

Untul se topește și se amestecă cu biscuiții Oreo. Forma de copt rotundă cu pereții detașabili se tapetează cu folie alimentară și se pun biscuiții ca și blat. Se tasează foarte bine, ca blatul să fie închegat. Se pun piersicile jumătăți pe blat și se dă la frigider. Crema de brânză se amestecă cu cea proaspătă și cu vanilia. Se adaugă zahărul și se omogenizează. Gelatina se amestecă cu apă rece astfel – la un plic se pun 2 linguri de apă. Se lasă să se umfle, apoi se pune la bain-marin pentru a se lichefia. Atenție să nu fiarbă, că nu va mai avea niciun efect. Gelatina se amestecă foarte bine și foarte repede cu crema de brânză. Se toarnă peste blat și se dă la rece câteva ore. Crema se va închega și va rezulta o prăjitură foarte faină și aspectuoasă. E clar, dacă aveam mai multă cremă, să fie stratul mai gros, arăta și mai bine! Dar nu e rea nici așa. Ba chiar am renunțat la glazură pentru că deja mi s-a părut ok. E un desert răcoros și rapid, nu ai nevoie de mult timp sau multe ingrediente.

Clar, primul cheesecake a fost un succes! Mie îmi place cum a ieșit și ce gust are. Iar piersicile chiar îi dau un touch interesant. Îmi plac noile variante de biscuiți Oreo, chiar ne vin în ajutor și ne reduc timpul de preparare al unor produse! Voi ați încercat până acum deserturi noi, din afara sferei voastre? Cum v-au ieșit prima dată?

2 Replies to “Rețeta săptămânii – Cheesecake cu piersici

  1. desi nu sunt fan cacao si ciocolata, biscuitiioreo chiar sunt megafantastici. Face si varu-meu o super tarta cu braza cu blat din biscuiti oreo, de ne batem pe ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *