Pagini de zi si noapte Un blog ”cu de toate”

Pentru colaborări și alte informații

lenjerii de pat

2017 Reading Challenge

Gabytzarock has read 1 book toward her goal of 110 books.
hide

Comentarii recente

Arhive

IMG_20160123_162923

Rețeta săptămânii – Prăjitură cu Fanta

Seara bună, oameni dragi! Nu am scris nimic weekendul ăsta, pur și simplu am lenevit, m-am relaxat, am vrut doar să mă odihnesc și să citesc. Drept pentru care am terminat deja și cărțile primite în urma colaborării, și pe cele comandate la Libris. Deja am dat o altă comandă, o aștept săptămâna viitoare, pentru că nu pot sta fără să citesc. Dar să știți că ceva tot am făcut zilele astea: am gătit și am prăjiturit. Pentru că de mâine intru la un regim alimentar normal (fie ce-o fi, în decembrie și ianuarie am exagerat, deci chiar e cazul să iau o pauză, mai ales de la dulciuri), am zis că merit, de final, ceva dulce. Și pentru că colegul meu de la muncă mi-a arătat o poză cu prăjitura Fanta, am zis că e cazul să o încerc și eu. Am mai auzit până acum de ea, dar nu am făcut-o niciodată, deși rețeta e foarte simplă. veți nevoie de:

pentru blat:

  • 6 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • esență de rom

Dacă nu vă surâde ideea asta de blat, faceți cum știți voi un pandișpan cu cacao.

pentru cremă:

  • 150 g zahăr
  • 600 g brânză
  • 200 g unt
  • puțin lapte
  • esență de vanilie

Mie crema mi-a ajuns pentru două blaturi de 20×30, ceva de genul. Blat făcut după rețeta de mai sus. Oricum, pentru dimensiunile astea, 20×30 sau 20×35, ca să nu faceți mai multe blaturi, vă recomand să folosiți 300 g brânză și 100 g unt, precum și mai puțin zahăr (gen 70, 80 g).

pentru glazură:

  • un plic budincă vanilie/lamâie
  • 400-450 ml suc Fanta
  • 3-4 linguri zahăr

Acum să vedeți ce ușor se face! Amestecăm ouăle cu cele 4 linguri de zahăr până se albesc. Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecând continuu, apoi făina cu cacaua și cu praful de copt. Se adaugă esența de rom și se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor la foc mediu cam 20 minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, doar amestecăm untul cu zahărul, adăugăm brânza, apoi mixăm bine și adăugăm puțin lapte, dacă mai e nevoie, pentru a o înmuia. Punem și esență de vanilie (și/sau lămâie) și o dăm deoparte. Lăsam blatul să se răcească bine, punem crema deasupra (v-am spus, din 600 g brânză ies lejer două prăjituri), apoi facem glazura.

Aceasta se face foarte simplu, ca o budincă. Eu am folosit pentru un blat o budincă de vanilie, obținând culoarea portocalie, iar pentru a doilea blat am folosit budincă de lămâie și a ieșit un galben frumos. Amestecăm conținutul plicului de budincă cu 3-4 linguri de zahăr și cu 3-4 linguri de suc. Restul de suc îl punem la fiert, iar în momentul în care fierbe, luăm crăticioara de pe foc și adăugăm amestecul cu plicul și zahărul. Punem înapoi pe foc mic și amestecăm încontinuu. În câteva secunde vom obține un jeleu, pe care-l lăsăm puțin la răcit și-l punem deasupra prăjiturii. Lăsăm la frigider peste noapte, iar apoi tăiem prăjitura. Ies niște bucățele foarte aspectuoase și răcoritoare. Adevărul e că eu nu mă prea omor după Fanta, dar prăjitura e foarte bună!

IMG_20160122_140525 IMG_20160123_162923Urmează să concep și o prăjitură cu Pepsi, ca să văd cum e  și aceea 😀 Voi ați făcut vreodată prăjitura cu Fanta? Aveți altă rețetă sau știți alte trucuri? Vă aștept să le împărtășiți cu noi! O seară de duminică relaxantă să aveți (cât a mai rămas din ea!)

IMG_20151227_112011
IMG_20160207_194214

6 thoughts on “Rețeta săptămânii – Prăjitură cu Fanta”

    1. cred ca iese super cu biscuiti! uite ca si de prajitura desteapta am auzit, dar nu am fost eu suficient de rapida s-o fac 😀 e timp! anul abia a inceput!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2017 Pagini de zi si noapte All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.