N-am mai gătit cam de multicel, de fapt n-am mai postat o rețetă, așa că săptămâna asta m-am conformat. Țin să vă spun că am făcut și ciorbă, și felul 2, și desert. Azi o iau de la coadă la cap și vă postez rețeta de prăjitură cu fructe de pădure, o treabă răcoroasă și numai bună de mâncat vara. Nu e nici complicată, nu necesită nici multe ingrediente, doar blatul l-am făcut ca la carte, restul am cam improvizat. De fapt, totul a plecat de la niște fructe de pădure descoperite prin congelator 😀 Că eu așa mai fac, tot iau și bag acolo și uit ce este. Dar să vă zic de ce aveți nevoie:

Blat:

 • 4 ouă
 • 200 g zahăr
 • 200 g unt (eu folosesc Creminos cu unt de la Lidl)
 • 200 g făină
 • cacao (după culoare) – câteva linguri 3-4
 • praf de copt
 • esențe

Cremă:

 • 500 ml lapte
 • 2 plicuri cremă de vanilie pentru torturi
 • 500 g fructe de pădure
 • 6-7 linguri zahăr pudră (dacă n-aveți, merge și tos)

Blatul se face foarte repede și foarte simplu: ouăle se bat cu zahărul până-și dublează volumul. Se adaugă untul moale, esențele, cacaua și se încorporează. Făina se cerne cu praful de copt și se amestecă în compoziție. Nu vă spun că mixerul meu nou a început să facă figuri exact la această prăjitură! M-am enervat, l-am chinuit, am reușit să amestec cât de cât, dar nimic temeinic. Totuși, a ieșit fără probleme, deci nu e nimic pretențios! Compoziția se toarnă în tavă de 20×30 cm și se dă la cuptor. Se face probă cu scobitoarea și se lasă la răcit.

Crema e și mai simplu de făcut. Dar să vă dau câteva indicații cu privire la fructele de pădure. Eu le-am avut congelate, le-am presărat cu puțin zahăr și le-am lăsat la dezghețat într-o sită, cu un castron sub ele. O să avem nevoie și de sirop! Am amestecat laptele cu praful din plicuri și cu zahărul, apoi am încorporat fructele. Siropul scurs se diluează cu puțină apă (dacă e prea puțin) și se însiropează blatul cu el. Blatul se taie în două, peste prima felie se pune cremă, apoi se pune a doua felie, se mai trage un rând de sirop și aia e! Eu le-am tăiat în bucăți mari, ca la cofetărie, și le-am servit cu frișcă și sirop de ciocolată deasupra.

Prăjitură cu fructe de pădure

prăjitură prăjitură2 Am tăiat un pic inegal blatul, am sesizat după. Știu că nu-s cele mai artistice poze, da-n bucătăria mea ultra mega modernă, de 2 pe 2, credeți-mă, e cam tot ce pot face. Aveți grijă să puneți suficient sirop în blat! Eu zic că arată bine. Iar crema de vanilie cu fructele acrișoare face toți banii pe vremea asta! Bineînțeles, puteți improviza și cu alte fructe, depinde de ce aveți. Ce spuneți?

10 Replies to “Rețeta săptămânii – Prăjitură cu fructe de pădure

 1. Sună excelent de bine si parcă simt gustul acrisor al fructelor de pădure şi imi place ideea blatului de cacao bine insiropat.
  Deja am trecut-o pe lista deserturilor de incercat, abia astept sa-mi surprind familia cu Prajitura cu fructe de padure !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *