Ziua bună, oameni dragi! Azi vă arăt o rețetă simplă, rapidă și delicioasă de ruladă cu biscuiți. E foarte ușor de făcut și partea bună e că o puteți personaliza după cum vă place vouă. Vreți cremă de ciocolată? Punem ciocolată. Vreți cremă de caramel? Punem caramel! Mie mi-a plăcut mult crema de cocos de la Taste it și am hotărât să o folosesc cumva. Nu de alta, dar o mâncam goală altfel. A fost mai mult decât delicioasă, nu am mâncat niciodată o cremă atât de fină și atât de bună! Hai să vă spun de ce aveți nevoie:

– 300 g biscuiți – eu am folosit de la RoStar

– 50 g unt topit

– 100 ml lapte

– 250 g cremă de brânză

– cremă de cocos Havanacoc – minim 100 g

Vedeți, nici nu aveți nevoie de prea multe. Dacă nu puneți crema de cocos și alegeți altceva, ajustați prin cantitate de zahăr. Puteți lăsa și doar crema de brânză. Dar atunci puneți măcar un 50g zahăr pudră sau îndulcitor. Nu vă aventurați cu zahărul dacă folosiți vreun tip de cremă – de cocos sau de ciocolată. Mie mi s-a părut rezultatul destul de dulce, nu mai era nevoie de zahăr.

Cum se prepară?

Biscuiții se dau în blender până devin foarte mărunți. Se adaugă untul topit, apoi laptele cald, puțin câte puțin. Trebuie să iasă o compoziție maleabilă, dar nu foarte moale. Se pun între două hârtii de copt și se rulează o foaie subțire.

Crema se face ușor, mixând crema de brânză cu cea de cocos. Sau cu orice altceva vreți voi. Cu ciocolată, cu zahăr pudră și atât, nu contează. Se întinde crema pe foaia de biscuiți, apoi se rulează.

A ieșit demențial! Chiar e puțin zis demențial! Rulada se dă la rece câteva ore, să se întărească, apoi se servește. La noi a dispărut destul de repede, e un desert ușor și răcoros. Recomand pentru vară, dar nu numai! Oricând e mega bun! O să îl mai fac și în alte variante, iese prea bun și e foarte simplu.

Desert de nota 20! Și toată treaba a făcut-o crema de cocos de la Taste it, care a fost genială. Mai am și varianta cu fistic, așa că e posibil să încercăm o ruladă și cu ea. Ce spuneți de rețeta asta?

8 Replies to “Rețeta săptămânii – Ruladă cu cremă de cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *