Ziua bună, oameni dragi! Ciocolata Poiana împlinește 25 de ani, drept pentru care cum am putea să o serbăm cel mai bine dacă nu printr-un tort? Eu am ales să fac o reinterpretare a celebrului Trio Chocolat și am scos ciocolata albă din compoziție. Așa că noul tort s-a numit, firesc, Duo Chocolat. Am folosit ciocolată Poiana în realizarea sa, cu lapte, amăruie și amăruie cu 65% cacao. Etapele sunt destul de simple, vă las mai jos lista de ingrediente și modul de preparare.

Ingrediente necesare:
  • 200 g ciocolată Poiana cu lapte
  • 240 g ciocolată Poiana amăruie cu 65% cacao
  • 1 litru frișcă lichidă
  • gelatină alimentară (plic de 50 g sau câteva pliculețe dacă e cantitate mai mică)
  • 300 g biscuiți mărunțiți
  • 130 g unt topit
  • o tabletă de ciocolată Poiana amăruie pentru decor
Mod de preparare:

1. Biscuiții mărunțiți se amestecă cu untul topit foarte bine și se presează într-o formă rotundă de tort, ca la cheesecake.

2. Ciocolata Poiana cu lapte, ruptă bucăți, se amestecă cu 100 ml frișcă lichidă încălzită până se topește.

3. Crema obținută se amestecă cu 6 lingurițe de gelatină și cu 200 ml frișcă bătută.

4. Crema de ciocolată cu lapte se pune peste blat și se dă la rece.

5. Ciocolata amăruie Poiana cu 65% cacao, ruptă bucăți, se amestecă cu 150 ml frișcă lichidă încălzită până se topește.

6. Crema rezultată se amestecă cu 6 lingurițe de gelatină și cu 250 ml frișcă bătută.

7. Crema de ciocolată amăruie se pune peste crema de ciocolată cu lapte, iar tortul se dă la frigider câteva ore.

8. Pentru glazură, introducem o ciocolată Poiana amăruie în apă fierbinte, până se topește, apoi tăiem un colț și decorăm tortul. Dar aici rămâne la libera imaginație – frișcă, fructe etc.

Et voila! Tortul nostru e gata repede și cu puțin efort! Sincer, sunt mare amatoare de ciocolată, așa că acest desert reprezintă o plăcere vinovată!

Straturi delimitate, savoarea ciocolatei, blat crunchy… ce îți poți dori mai mult de atât? Sincer, Duo Chocolat cred că e cea mai faină invenție din ultima perioadă! Pentru iubitorii de ciocolată poate fi cu adevărat un desert de vis. Bineînțeles, cu mici adaptări personale. De ce să nu înlocuiți ciocolata cu lapte cu ciocolată albă? De ce să nu decorați cu frișcă? De ce să nu faceți blat din pandișpan? Posibilitățile sunt multiple! Doar ciocolata rămâne aceeași – Poiana – indiferent de sortiment! La mulți ani, Poiana! Fie să ne îndulcești de 10 ori atâția ani de acum încolo!

11 Replies to “Rețeta săptămânii – Tort Duo Chocolat

  1. Sunt sigura ca este foarte bun acest tort, eu sunt fan 3 ciocolate, il fac cam la fel, dar cu blat cumparat de tort insiropat. Multumim pentru reteta si pofta buna!

  2. Daca stau bine si ma gandesc o singura data am facut un rot de morcov. In rest, nu am facut niciodata mai nimic. Arata interesant tortuletul si cu siguranta este delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *