Ziua bună, oameni frumoși! Sper că nu v-a cuprins panica de tot și mai aveți timp (și chef) să vă mai destindeți citind informații noi. Azi vin cu o idee, un ajutor, dacă vreți să îi spuneți așa, pentru momentele când vreți să călcați rapid. Cine mă cunoaște știe foarte bine că urăsc să calc. Gen pe bune, nu calc decât dacă sunt nevoită, să nu merg șifonată la o nuntă sau ceva de genul. De curând au intrat la noi ceva prețuri ok și m-am băgat să îmi iau un aparat de călcat cu abur Pro Style Care de la Tefal, modelul IT8460. Nu îi dădeam speranțe, însă prețul m-a făcut să îl iau, să netezesc când și când un tricou.

Arată un pic ciudățel, e adevărat, și adevărul e că tot auzisem păreri cam proaste despre genul acesta de aparate, tocmai de aceea nici nu îl recomandam. Mare greșeală! Până nu vezi, nu crezi. Și cei de la Philips au aparate de genul și am primit impresii bune despre ele, exact când l-am luat și eu pe acesta. Modelul IT8460 are o talpă ce se încălzește (la cele mari găsiți asta, la cel portabile nu neapărat, depinde de model), cu suprafață mărișoară. Ce mi-a plăcut mult la el e rezervorul mare, care chiar face față mult timp, și mai ales setările de abur de pe mâner.

Jetul de abur poate părea mic la 35 g, dar eu mi-am făcut treaba cu el. Și până acum am călcat atât tricouri, cât și cămăși. Nu am încercat încă perdelele, dar urmează sigur! Ca și accesorii, vine cu perie pentru țesături, bonetă pentru țesături delicate, accesoriu pentru pliuri, accesoriu pentru îndepărtarea scamelor. Eu am folosit momentan doar talpa clasică, fără alte chestii pe ea. Dar o să-l explorez la maxim în timp!

Iată cum arată un tricou înainte și după netezire cu Pro Style Care:

Eu zic că diferența e vizibilă! Sunt extrem de încântată de acest aparat și chiar nu mă așteptam să fie eficient! De data asta, Tefal are 1-0! O să-l recomand de acum încolo, chiar merită bănuții pentru o netezire mai rapidă a hainelor. Nu vă așteptați să acționeze ca o stație sau un fier cu peste 250 g abur, dar oricum, pentru materiale mai subțiri, face față cu brio. Îl mai găsiți pe anumite site-uri, l-am văzut undeva la 650 lei, dar merită să urmăriți, posibil să mai scadă, e pe final de gamă. Dacă aveți ocazia să vă luați un model mai nou, și mai bine!

So, Tefal Pro Style Care mi-a depășit așteptările. Pentru cine e certat cu fierul de călcat, ca și mine, e un aparat ce te scoate din impas! Mie așa mi se pare și chiar îl voi lăuda constant. Să nu uit că are și sistem anticalcar, ce te avertizează când e cazul să îl cureți. Mai ziceți ceva! Umerașul e foarte util, practic, e ușor de aranjat și destul de slim. Nu recomand strângerea și montarea de fiecare dată, sigur găsiți un locșor pe lângă un dulap, să îl depozitați. Voi ce spuneți, v-ar avantaja un asemenea aparat?

2 Replies to “Tefal Pro Style Care – plăcerea de a călca

  1. daca ai stii cat de mult imi doresc si eu aparat din asta smecher pentru calcat! Mi se pare ca la verticala lucrurile se fac mai simplu, cu mai putine sanse ca portiunile pe care le-ai calcat deja sa fie sifonate cand tu treci la alte zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *