Fericire, faimă, bani? Sănătate, familie sau carieră? E atât de complicat să alegi doar una din ele sau să te axezi pe o singură ramură! De exemplu, știu multe femei care vor să aibă și familia, și cariera, însă nu excelează la niciuna. Pentru că încearcă să fie perfecte în ambele locuri, dar nu reușesc. Știu și persoane obsedate de muncă, dar și persoane obsedate de casă. Personal, aș spune că mă situez undeva la mijloc. Încerc să dau ce am mai bun și acasă, și la muncă, și să le echilibrez, fără a mă neglija. Am descoperit cărțile Andrei Olărean acum ceva timp, ba chiar Manualul femeii de succes (al 2lea volum) îl citisem deja. Dar mereu tind spre mai bine, așa că am fost curioasă atât de primul volum al manualului, precum și de jurnale.

Manualul femeii de succes

Cele două volume sunt extrem de bine structurate în capitole distincte, despre familie, relații, carieră, despre frumusețe și sănătate. Mi-a plăcut să descopăr în paginile acestor cărți sfaturi pertinente și o inspirație cum găsești mai rar în cărțile de dezvoltare personală. Eu nu prea citesc titluri din zona asta, mi s-au părut mereu chestii generale, tot ce am citit din acest domeniu a spus practic cam același lucru, dar în alt fel.

Însă aceste două cărți te motivează. Nu meriți mai puțin pentru că ești femeie. Nu trebuie să te simți inferioară sau să crezi că nu poți face ceva anume. Imposibilul nu există! Fie că vorbim de job sau de familie, poți fi bună în ambele cazuri, trebuie doar să vrei și să dai tot ce poți. Dacă primul volum se axează pe job și pe imaginea ta ca femeie, al doilea se axează mai mult pe relații și familie. Pe încrederea în sine, pe starea ta psihică și emoțională.

Jurnalul iubirii de sine

Jurnalul iubirii de sine mi s-a părut foarte interesant. Este conceput exact ca un jurnal, cu sfaturi și strategii pentru a învăța să te iubești în 50 de zile. Sunt planuri pe 10 zile pentru ca tu să înveți să te ierți, să îți faci timp pentru tine, să te prioritizezi, să te schimbi în bine. Sunt exerciții practice, fișe de completat, iar la final, vei fi alt om.

Jurnalul femeii de succes

Când vine vorba de carieră, totul se rezumă la timp și muncă. Ca să reușești, trebuie să muncești mult. Iar ca să nu muncești în van, trebuie să te organizezi. Să nu te suprasoliciți, ci să muncești inteligent. Sfaturi, strategii, planuri de bătaie, moduri de organizare, toate le găsești în acest jurnal. Eu nu am ținut o evidență niciodată, mereu am crezut că îmi fac treaba bine, însă  cred că nimeni nu e perfect și oricine ar mai avea ceva de îmbunătățit la propria persoană. Mai ales când vine vorba de femei, care sunt complet diferite și tind să fie extrem de critice cu alții, dar și cu ele însele.

Mereu e loc de mai bine. Și cred că suntem într-o învățare continuă, contează foarte mult să nu ne plafonăm. Și să nu ne mulțumim cu puțin. Pentru că dacă ne dorim cu adevărat și muncim, putem avea și un job de vis, și o familie frumoasă. Trebuie doar să ne organizăm, să ne împărțim timpul și să prioritizăm ce e important pentru noi. Voi ce alegeți în acest an? Să vă dezvoltați pe plan profesional sau să vă implicați mai mult în familie?

3 Replies to “Tu ce îți dorești în acest an – familie sau carieră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *