Ziua bună! Azi vă scriu despre uleiul din arbore de ceai de la Thursday Plantation, un produs minune. L-ați văzut și în postarea de ieri, la ”Produse consumate în luna iunie” și v-am promis un review. Îl am în teste de ceva timp și am zis să aștept până îl termin, pentru a-i studia proprietățile cum se cuvine.

thursday-plantation_1Thursday Plantation este prima companie din lume care comercializează produse cu 100% ulei pur din arbore de ceai și are deja ceva vechime pe piață. Gama de produse este variată, pentru că întrebuințările acestui ulei sunt multiple. Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiseptice,  antifungice, anti-microbiane, antivirale, bactericide, balsamice, cicatrizante, expectorante, insecticide, stimulente, este sudorific natural. Se folosește pentru tratarea rănilor, pentru ciuperca piciorului, candidoze vaginale, infecții fungice sau afecțiuni ale tractului respirator (dacă se folosește un vaporizator). Este doar pentru uz extern și se folosește ca atare sau se diluează cu un ulei vegetal, de măsline sau de cocos.

Pe site, modurile de utilizare sunt variate: pentru acnee, eczeme,  curățarea părului și foliculilor, păr uscat, dermatite, gingivite, infecții ale urechilor, carii, igienă personală, dureri de dinți, mătreață, negi, după epilare, pentru curățarea pielii, dureri de urechi, de gât, tuse, ulcior, herpes, arsuri, bronșită, înțepături de insecte, cojițe pe scalp, reumatism, plăgi, bășici, pentru igienizarea băii, umezirea aerului și dezinfectarea gospodăriei.

Uleiul din arbore de ceai a venit într-o sticluță de 10 ml cu picurător, fapt care a făcut aplicarea foarte ușoară. Mirosul este destul de înțepător, mentolat, acum fiecare cu preferințele lui, eu nu mă omor după el, dar asta nu m-a împiedicat să-l folosesc. Am decis să îmi ajut soțul cu coșurile pe care le are, majoritatea din cauza transpirației, iar eu l-am folosit pentru mătreață, cu care m-am procopsit în urma utilizării unui șampon care nu mi se potrivește.

Pe soț l-am ”tratat” în fiecare seară cu o dischetă demachiantă pe care am pus 5-6 picături de ulei și i-am tamponat atât spatele, cât și brațele sau tenul. Pe spate nu au fost realizări în proporție de 100%, pentru că, fiind la muncă, transpira foarte tare, și chiar dacă se uscau coșurile existente, apăreau altele. E o adevărată problemă asta! În ceea ce privește tenul și brațele, am avut sorți de izbândă! Coșurile s-au uscat și au trecut după maxim 2-3 zile, fără să le mai ”stoarcă” sau să le ”zgândăre”.

Eu am avut succes pe linie la capitolul păr. De fiecare dată când șamponam, puneam în șampon și vreo 4-5 picături de ulei. După 2-3 spălări, n-am mai avut probleme, deși am continuat să utilizez același șampon care mi-a cauzat problemele. Mirosul persistă un pic în păr și n-am observat ca acest ulei să îngreuneze firul sau să-l îngrașe mai repede.  Nu s-a lipit de cap, nu am avut iritații, nimic!

Uleiul din arbore de ceai îl găsiți pe site-ul Thursday Plantation, eu în recomand, pentru că am sesizat că funcționează! Îmi pare rău că n-am apucat să-l testez în mai multe situații, dar dacă îl comandați, primiți două sticluțe, deci o cantitate mai mare! S-aveți spor!

2 Replies to “Ulei din arbore de ceai de la Thursday Plantation – câteva păreri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *