Ziua bună tuturor! Continui cu seria articolelor din concediu, poate mai aveți câteva zile libere anul acesta și nu știți pe unde să mai plecați. Sau poate vă faceți un itinerariu pentru la anul. Am alergat dintr-o parte în alta a țării și am reușit să fac într-o săptămână 2000 de km. Sunt tare mândră de mine, nu am avut nevoie de șofer de schimb. Îmi și place să conduc, iar asta se vede, nu mă dau în lături de la drumuri lungi. Marți am ajuns pe Valea Avrigului, însă destul de devreme, astfel că am mai făcut o plimbare și prin Sibiu.

Ziua 2

După Transfăgărășan am ajuns la Avrig, unde am avut cazare la Palat. La propriu, pentru că am rezervat două nopți la hostelul Palatului Brukenthal. Există Palatul Brukenthal din Sibiu, unde găsiți exponate de artă, și există Palatul Brukenthal în Avrig, unde puteți vizita anumite expoziții legate de sași și vă puteți caza. E un loc absolut superb, cu o grădină imensă și am înțeles, și o piscină (noi nu am fost și nu am văzut-o).

Am avut rezervare la hostel, după cum v-am spus, însă domnișoara de la recepție a fost super drăguță și ne-a făcut un upgrade gratuit de cameră, cazându-ne direct la Palat. Din ce am văzut, era un mic diferită cazarea, Palatul fiind concentrat într-o clădire mai nouă și mai modernă. Și la hostel era ok, însă intrarea se făcea direct de afară și nu era atâta lux. După cum vedeți, pe hol erau aranjate cărți, am luat și eu una și am citit în cele două seri cât am stat acolo. Am optat și pentru micul dejun, care costă 40 lei de persoană, însă este tip bufet suedez și fiecare ia ce poftește de pe masă. Este foarte variat și absolut delicios!

În acea seară am fost și la Sibiu, am dat o tură pe acolo și am mâncat o înghețată tare bună. Apoi am trecut și pe la fabrica de bere Augusta, care produce o bere locală foarte apreciată în Valea Avrigului. Am văzut tot procesul de fabricație, nu are angajați, totul este făcut de mașini. Trebuie doar supravegheată. Mi se pare foarte tare!

Ziua 3

Miercuri am ținut musai să merg la Muzeul Astra din Sibiu, care este exact lângă Zoo. Am fost acum câțiva ani la Zoo, însă nu mai aveam timp să ajungem și la muzeu. Mă bucur că am făcut-o de data asta, pentru că este un loc superb. Vorbim, de fapt, de un muzeu în aer liber, unde este permis accesul cu animale, dar doar în lesă. Nicio problemă pentru noi! Am stat câteva ore aici și ne-am plimbat.

După asta, am mers din nou la Povestea Calendarului, pentru că… de ce nu? Cred că e un loc tare fain pentru toți ce au spiritul de copil. Nu cred că e vreo problemă dacă adulții vin singuri aici. La mine e a doua oară când ajung și am găsit mai multe căsuțe deschise. De asemenea, m-am plimbat și cu bărcuța pe apă. Lux destinat în general celor mici. Dar a fost mega fun! La Castelul de lut nu am mai fost, nu mă impresionează și nu îi văd sensul. Dar fiind tot în zona Văii Avrigului, e de văzut pentru cine nu a fost deloc.

După asta, am mers la Casa întoarsă de la Avrig, la Brambura Park. A fost o după-amiază liniștită, așadar nu erau prea mulți vizitatori. Însă nu a fost un impediment pentru noi. Am văzut casa și am făcut niște super poze, apoi am vizitat și micuța grădină zoo pe care o au – câteva alpaca, capre, iepuri și cam atât. A fost o experiență faină în casă, te cam ia un pic amețeala când vezi totul invers.

Valea Avrigului e foarte frumoasă și chiar ai ce face aici! Câteva zile chiar pot fi liniștitoare, iar de activități nu te poți plânge! Vouă ce vă place cel mai mult aici?

8 Replies to “Valea Avrigului și cazare la Palat

  1. Foarte tare! Chiar m-ai convins să petrec câteva zile pe Valea Avrigului La Sibiu am mai fost, îi ador din vremea studenției, am văzut și Muzeul Astra, am fost și în team building, și la petrecerile companiei, dar pe Valea Avrigului, nu,
    Mulțam fain pentru pont!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *