Iată că am ajuns și la ultima zi din periplul nostru prin țară. În mare parte a fost tare fain, nu am simțit oboseala, deși seara picam lată, mai ales după ce am condus mai mult. Însă mi-a plăcut la nebunie și încă stau și mă gândesc dacă o vacanță la mare, pe plajă, de o săptămână, e ce am nevoie… Nu cred că aș rezista așa. Doar să am foarte multe activitați de făcut. Dar să revin la oile mele și la ultimele două zile. Sâmbătă am petrecut-o un pic pe drum spre Valea celor Doisprezece, un loc tare fain, pe care l-am găsit întâmplător și l-am rezervat încă de la Sfânta Maria. Ce îl face așa special vă povestesc mai jos.

Ziua 6

Dimineață am plecat de la Băile Tușnad spre Lacul Sfânta Ana. Nu am ajuns niciodată, așa că am găsit un bun prilej pentru a face o vizită. Mi se pare un pic aiurea să lași mașina destul de sus, într-o parcare cu plată (inutil, nu văd sensul), apoi să mai cobori pe jos câteva sute de metri sau chiar mai bine. Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt împotriva mersului pe jos. Însă parcare cu plată, 30 lei 3 ore? Serios? Și dacă stăteai mai puțin de 3 ore tot 30 lei plăteai. Mulți veneau să vadă lacul și atât. Fiind și dimineață, noi am vrut să ne plimbăm și cu barca, însă nu era nimeni acolo. Lacul e drăguț, însă nu ai mare lucru de făcut.

Ne-am continuat călătoria spre Cheile Bicazului. Exact la intrarea pe drum (care e fooooarte prost, numai găuri și hârtoape), am găsit o păstrăvărie unde am oprit să mâncăm. Păstrăvăria Gheorgheni se numește și are mâncare foarte bună. Eu am luat păstrăv prăjit cu mămăligă, usturoi și cartofi prăjiți, și la desert Șomloi. O nebunie, ceva în straturi, cu budincă, cu frișcă, am mâncat instantaneu.

Am intrat pe Cheile Bicazului, unde este absolut superb, eu am fost prima dată anul trecut și mi-a plăcut la nebunie. Am oprit și la Lacul Roșu, unde ne-am plimbat cu barca. Chiar e o priveliște de vis!

Ce am găsit la Valea celor Doisprezece?

Am ajuns spre seară la cazare, la Valea celor Doisprezece. Este aproape de Piatra Neamț, undeva la maxim 20 de km. Drumul nu e rău, se ajunge ușor. Pe drum am văzut ceva și cu Orașul lui Moș Crăciun sau ceva de genul, un parc tematic, închis însă. Păcat, cred că a fost genial. Valea celor Doisprezece este un loc făcut ca un sătuc, cu 4 căsuțe din materiale naturale. Nu ai curent în cameră, te descurci cu lumânări noaptea, însă baia este comună, modernă și foarte curată. Mi-a plăcut la nebunie ideea, mai ales că aici am fost și în ciubăr prima dată din viața mea. Dacă până aici ne-a plăcut cel mai mult la Palatul Brukenthal, cazarea asta a detronat totul!

Animăluțele sunt primite cu drag, și aici sunt căței și pisici cu care Aki s-a înțeles foarte bine. Noi am stat în singura căsuță ce are două camere. A fost tare ciudat să stăm noaptea fără lumină, însă extrem de fain. Nici semnal la telefon nu prea ai în căsuțe, așa că e fix pe detașare și destresare! Micul dejun a inclus în prețul camerei, iar dimineață am avut parte de mâncare foarte variată. La fel, aveți acces la saună și la ciubăr, însă din păcate, sauna nu funcționa. Dar ciubărul a fost viiiiiis!

Cred că acest loc este desprins din basme! Iar personalul e super amabil! Îmi pare rău că nu am și mâncat seara la ei, însă mâncasem la păstrăvărie. Cred că și mâncarea e delicioasă, oricum, restaurantul arată și el super! E un concept diferit, care chiar prinde. Iar faptul că-s doar 4 căsuțe e și mai ok, pentru că nu e multă lume care să se înghesuie prin curte. Mie mi-a plăcut enorm! Mai venim aici!

Cam acesta a fost concediul nostru și locurile pe care le-am vizitat. Multe, puține, asta rămâne la latitudinea fiecăruia, eu zic că ne-am ocupat foarte bine întreaga săptămână. Aș vrea să merg și în Bucovina, acolo nu am ajuns deloc. Ar fi o idee pentru la anul. Și aș vrea să încerc și o experiență de glamping, și asta pare wow. Voi unde ați fost în ultimul concediu sau unde ați vrea să mergeți? Știați că există atât de multe locuri faine în țară? Pe care le-ați vizitat?

6 Replies to “Valea celor Doisprezece – un loc de poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *