Viața asta nu e nici prea scurtă, nici prea lungă. Asta, desigur, cu câteva excepții care confirmă regulile. Nu am împlinit decât 26 de ani, dar mă simt ca și cum aș fi trăit o mulțime. Cu toate astea, nu mă simt bătrână. Contează vârsta atât de mult? Sau contează mai degrabă cum te simți? La 20 de ani ești ok, tânăr, frumos. La 30, te simți împlinit. La 40 deja vrei să arăți iar ca la 20. La 50 începi să te resemnezi, iar la 60 ești mulțumit de ceea ce ai și de cum arăți. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

varsta-frumoasa

Deși la 26 de ani nu te poți mândri cu mare lucru, uite că eu am reușit să fac câte una-alta. Am o căsnicie fericită, am reușit să ne luăm o casă, avem și-o mașinuță, deci suntem în ordine cât de cât. Normal, fiecare își dorește mai mult de la viață, dar cred că drumul abia acum începe să ni se deschidă! Siropurile Yo împlinesc deja 60 de ani și cine zice că-s bătrâne, să știți că greșește! Eu consider că vârsta a treia nu există! E un mit creat ca să ne sperie, cică viața se cam termină atunci și nu prea mai poți face nimic. Ai nu, serios? Eu cred că viața abia începe pe la 30-40 și e în plină ascensiune la 60. Atunci ești un om împlinit și ai deja tot ce ți-ai putea dori.

Siropurile Yo au realizat multe în acești 60 de ani – au rețete fabuloase, delicioase, cu conținut mare de fructe, sunt răcoritoare pe timp de vară, cu gheață, dar potolesc setea și-n sezonul rece. Forma sticlei e subțirică, așa cum șade bine fiecăruia, și se pliază oricărui spațiu. Și ai o varietate de lucruri de făcut cu acest sirop. Nu ți-e sete? Nicio problemă, poate ți-e poftă de ceva dulce. Folosește-l pe post de topping. În 60 de ani, Yo s-a adaptat oricărei situații, fiind pe placul tuturor. Așa că la 60 de ani se poate mândri că satisface toate nevoile, atât celor mici, dar și celor mari.

Ce-mi propun eu să fac până la 60 de ani? Păi, nu așa multe. Nu vreau să existe vârsta a treia nici la mine, ci vreau să rămân la fel de activă. Dar sunt câteva lucruri pe care mi le-ș dori nespus de mult:

  • să călătoresc în cel puțin 5 țări
  • să am nepoți
  • să îmi mai fac încă 5 tatuaje, minim (sunt marea mea pasiune, primul l-am făcut la 20, al doilea la 25, poate nu voi continua din 5 în 5 ani, dar măcar la 10 ani…)
  • să rămânem o familie activă, plină de diferențe, pentru că ele ne fac unici în felul nostru
  • să ne păstrăm sănătatea cu produse curate, să învățăm să le alegem și poate chiar să le cultivăm noi înșine.

Cred că sunt lucruri realizabile, important e să avem grijă unii de alții și să avem grijă de noi, ca să ajungem la 60 de ani sănătoși și cel puțin cu jumătate din entuziasmul de acum. Îmi doresc să mai fiu capabilă să scriu, să citesc, să mă descurc singură. E destul de greu să nu te poți descurca pe cont propriu, de aceea vreau să fiu atentă la tot ceea ce mănânc și ce beau, pentru a-mi păstra sănătatea în mare parte intactă. Și-mi doresc să am parte de dragoste, la fel ca și până acum. pentru că doar ea ne scoate din impas și ne dă puterea de a merge mai departe, știind că ai pentru cine și de ce.

Voi cum vă imaginați vârsta a treia? Ce credeți, al 60 de ani viața e deja încheiată? Sau mai sunt speranțe de mai bine?

2 Replies to “Vârsta a treia? Ce spuneți, există?

  1. teoretic, exista. Practic, nu stiu ce sa zic. La 32 de ani, am dimineti in care simt ca ma doare pe ici pe colo, dar tot ca un copil de 5 ani zice sotul meu ca ma comport si ma distrez. Iti tin pumnii sa-ti atingi obiectivele alea dar ai grija ca nu stiu cum sa se vada tatuajele alea la 90 de ani! 😛

    1. se vad frumos, iti zic eu! nici nu le am in zone in care sa se lase pielea. dar sunt tare mandra de ele! asta e stilul meu. si eu patesc treaba cu durerile, dar la fel, zici ca-s un copil, per ansamblu. las ca trec ele. mai iei o pastila, mai strangi din dinti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *