De la Crime Scene Press am citit o mulțime de cărți până acum și am descoperit și mulți autori nordici de care nu știam. Este cazul Liljei Sigurdadottir, care este deja la al doilea volum al seriei Reykjavík Noir, Capcana. Recenzia primei cărți, Lațul, o găsiți aici. Autoarea are la activ multe piese dramatice, dar și șase romane polițiste. Lațul a devenit bestseller, iar drepturile de ecranizare au fost deja cumpărate, deci e posibil să vedem un film sau serial pe baza acestei serii.

Crezând că a scăpat de problemele din Islanda, Sonja este acum în America cu fiul ei, mutându-se la perioade scurte pentru a scăpa de sub supravegherea soțului ei. Atunci când fiul ei, Tomas, este răpit, este nevoită să se întoarcă în Islanda și să își reia transporturile cu droguri. Acum îl are de partea sa pe Bragi, ofițerul de la vamă, însă nu poate risca nimic.

Sonja are darul de a intra în belele și de a se pune în situații foarte ciudate. Datorează lucruri mai multor persoane, iar faptul că nu vrea să renunțe la Tomas îi aduce și mai multe probleme. Trebuie să lupte împotriva soțului ei, Adam, dar și să facă relația cu Agla să meargă, care are la rândul ei multe probleme cu delapidări și alte înșelăciuni financiare.

Pe cine iubești, pe cine urăști?

Sincer, în Capcana, nu prea reușesc să iubesc pe nimeni. Sonja nu îmi place de nicio culoare, nu cred că a luat cele mai bune decizii încă din primul volum. De soțul ei nici nu mai zic, pare a fi un nenorocit. Iar Agla, iubita Sonjei, pare a fi interesată doar de bani. Și de Sonja. E un triunghi ciudat, ce nu pare a se sfârși prea bine. Cum va scăpa Sonja, cât va mai face aceste transporturi ilegale și va obține ea custodia fiului ei? Toate au un preț.

Capcana este o carte foarte faină, mi-a plăcut și o recomand pe mai departe. Deși inițial nu dădeam mari șanse acestei serii, trebuie să recunosc că m-am înșelat. Voi citiți romane polițiste? Care e autorul vostru nordic preferat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *