Neața bună, oameni dragi! E duminică, a trecut și ziua națională, iată că am intrat de-a dreptul în luna cadourilor și a luminii. Pentru mine, decembrie e un miracol. Încerc să mă bucur de fiecare moment și de fiecare zi, să fiu mai zen și mai răbdătoare. Tot acum am în plan să citesc. Poate și povești de sezon, dar nu numai. Pe final de noiembrie am citit o carte foarte drăguță a Ioanei Duda, Antidepresiv. Am mai citit de la ea și Jurnalul primei mele morți, care mi s-a părut cel puțin interesant. De data asta, însă, avem o carte pozitivă.

Antidepresiv este despre speranță, despre toate lucrurile care ne fac fericiți. Antidepresiv e ca o pastilă. Îmi place când Ioana enumeră toate lucrurile care o fac fericită.

Tot dragostea e cea mai frumoasă… și vindecă tot!

”Și să mă trezesc dimineața, cu brațele pline de tine, și să îți sărut ochii și fruntea, iar tu să mormăi ”ce bine e”. Să frământ aluatul de pizza și apoi să beau două pahare de vin, cu picioarele pe măsuță și să îmi bată inima tot mai tare pe măsură ce se apropie ora la care o să vii. Să povestim despre toate muzică și concerte, să îmi arăți poze de prin toate locurile pe care le-ai colindat și să mă muști de umăr și să îmi spui că sunt cea mai frumoasă și apoi să facem dragoste.”

Ioana Duda are un stil complet diferit față de ceea ce știam. Nu vorbim de romanele clasice în care acțiunea e cursivă, cu subiect și predicat, ci mai degrabă vorbim despre o scriere personală. Ioana se înfățișează în cele mai evidente moduri. Își pune sufletul în fața cititorilor. Mă bucur că a scris această carte și că m-a făcut și pe mine să mă întreb ce anume mă face fericită. În prim-plan la mine este câinele meu, cum este la ea Lola, pisica. Antidepresiv e chiar o carte care te scoate din letargie și te face să prețuiești viața mai mult.

Cărțile Ioanei Duda le găsiți la Libris, unde mă bucur să găsesc atât autori clasici, cât și contemporani. Antidepresiv mi-a plăcut mult mai mult decât Jurnalul primei mele morți, și aș încerca și celelalte scrieri ale ei! Voi ați citit vreo carte de-a autoarei?

13 Replies to “Cartea săptămânii – Antidepresiv

  1. Deși am șansa și norocul să lucrez cu cărți, muuuulte cărți, nu știu de ce, pe aceasta nu am văzut-o până în momenul acestui articol.Pare interesantă, iar coperta pare pozitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *