În sfârșit, ultimul volum din seria Verhoeven, scrisă de Pierre Lemaitre, e gata! Nu pot spune că îmi pare bine, pentru că aceste 3 cărți chiar mi-au plăcut extrem de mult, deși sunt foarte sângeroase. Aș mai fi citit ceva în stilul ăsta, nu știu cum sunt restul cărților scrise de Lemaitre, dar poate o să risc să citesc, să văd dacă se apropie. Primele două volume, Irene și Alex, au recenzii pe blog, așa că puteți să vedeți despre ce e vorba. Acțiunea se leagă oarecum, sunt anumite detalii preluate, trebuie să citești Irene să știi cine a fost ea și de ce e atât de importantă pentru Camille, adică inspectorul Verhoeven.

Camille o întâlnește pe Anne, o femeie care-i vindecă durerea provocată de moartea soției sale, Irene. Este fericit, deși diferențele dintre ei sunt vizibile. Într-o zi, însă, Anne surprinde un jaf în plină acțiune și este atacată. Rănile sunt foarte grave, vinovații o urmăresc și-n spital pentru a încerca să o omoare, iar inspectorul Verhoeven este înnebunit, pentru că nu știe cum să facă să o protejeze. Totuși, atunci când el încearcă să găsească o explicație pentru care infractorii vor s-o elimine pe Anne, constată că numele ei nu se găsește nicăieri și practic nu există. Cine este Anne în acest caz?

Camille, deși un personaj scund, creat în acest fel poate pentru a deveni mai impresionant prin calitățile sale morale, este un om care nu dorește decât să-i protejeze pe cei dragi. Anne înseamnă foarte mult pentru el, tocmai de aceea o ia din spital fără acordul medicilor, se ocupă de cazul ei deși nu are voie, face tot felul de lucruri nebunești. Îi acordă prezumția de nevinovăție chiar și atunci când parcă totul e împotriva ei.

Pierre Lemaitre are un stil un pic poate prea brutal, descrie foarte în amănunt crimele, rănile, dar mie exact asta îmi place la el. Nu se dă în lături de la nimic, iar cărțile sale te captivează.Pe toate le găsiți pe site-ul celor de la Libris, la prețuri foarte ok!

Voi ați citit cărți ale acestui autor francez? Puneți Camille pe listă?

UPDATE: Am descoperit că seria continuă, este apărut un nou volum, la Editura Trei, așa că … stay tuned!

6 Replies to “Cartea săptămânii – Camille

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *