Ziua bună, oameni faini, sper că weekendul vă prinde cu vreme mai bună decât a fost întreaga săptămână. La noi e ceva soare, sper să o și țină așa toată ziua! Azi vreau să vă spun câteva cuvinte despre noua carte a Ancăi Moraru (la prima aveți recenzie aici), și anume Prodigium. Anca este o super femeie, care a avut curajul să o ia de la capăt și să își facă ea viața frumoasă. A avut curaj să scrie, a început un blog, apoi o carte, iar acum a publicat-o pe cea de-a doua! Și să nu vă gândiți că cele două cărți au ceva în comun, sunt de sine stătătoare și mai ales, de genuri diferite. Fapt care mi-a plăcut, Anca s-a metamorfozat și a încercat și altceva. Abia aștept să văd cu ce urmează să ne mai surprindă! Dar să detaliem….

”Nu știu cine sunt. Mi-aș dori să știu, dar memoria mea parcă se ascunde de mine. Toată lumea mă strigă Angeline, dar nu mă regăsesc în acest nume. Cine e Angeline? Ce a făcut ea? Și mai ales, ce caut eu aici? Ce caut într-un spital de nebuni? Sunt nebună? Aș vrea să vă spun că nu sunt sărită de pe fix, dar sincer, încep să am dubii cu privire la starea mea psihică. Încă mai sper ca totul să fie doar un coșmar, iar eu să mă trezesc în patul meu, puțin speriată, dar convinsă că a fost doar un vis ciudat.”

Cam multe întrebări, nu-i așa? Angeline se trezește la spitalul de nebuni, fără a-și putea aduce aminte cine e și ce caută acolo. Oare ce a făcut, ce i s-a întâmplat? Află că are un soț care se interesează permanent de starea ei și pare a fi extrem de îngrijorat și îndrăgostit, însă nu simte niciun fel de apropiere față de el. Nu este înconjurată decât de coșmaruri extreme, cu un bărbat cu seringi în cap de care nu poate scăpa. După ce reușește să iasă din spital, întâlnește un bărbat pe care are senzația că îl știe de-o viață. Dar cine e el și ce vrea de la ea?

Prodigium e foarte interesantă și se parcurge ușor. Nu vă voi da decât un indiciu – căutați în subconștient și în detaliile psihologice pentru a dezlega toată povestea! Am observat că în ultima perioadă se pune accentul pe aceste teme. Vezi Pacienta tăcută sau Prin ochii ei, sunt două cărți destul de asemănătoare. Dar ce-i al Ancăi e al Ancăi, așa că să nu subestimăm munca ei! Angeline e creația ei, deși uneori îmi venea să îi sparg fața, dat fiind faptul că pare cam bleguță. O să vedeți despre ce vorbesc dacă citiți. Nu de alta, dar nu face alegerile care trebuie când vine vorba de fericirea ei (aș îndrăzni aici să zic că e opusul Ancăi – corectează-mă dacă greșesc). Fiind un om singuratic, nici nu prea ai unde să cauți răspunsuri. Totuși, e adevărat, și viața e de așa natură, împingându-te să te protejezi de oricine vrea să îți facă rău.

Nu vă spun decât să comandați Prodigium de la LiterPress, mai ales că beneficiază de un super preț, și vorbim după! Eu sunt convinsă că va fi pe placul multor cititori, mai ales că vorbim de o autoare tânără, ce scrie cu pasiune și conștiinciozitate. Hai să susținem autorii români contemporani, să le dăm o șansă, pentru că sigur găsim cărți ce vor fi pe placul nostru, indiferent de genul literar preferat! Vă provoc să îmi spuneți dacă ați citit cartea, dacă v-a plăcut, și dacă intuiați finalul.

3 Replies to “Cartea săptămânii – Prodigium

  1. Am citit cartea,de fapt i-am si facut prima recenzie,mi-a placut foarte mult. Si nu ,nu am intuit finalul desi sunt cititoare de thrillere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *