Așa cum vă povesteam acum vreo două săptămâni, de ziua mea am prăjiturit destul de mult și am fost la înălțime atât acasă, cât și la muncă. Dacă acum ceva zile v-am dat rețeta de salam de biscuiți, am zis că ar fi oportun să vă pun în temă ce e și cu Albă ca Zăpada. Pare o prăjitură complicată, dare se face destul de repede, destul de ușor, și este delicioasă, faceți senzație cu ea! Aveți nevoie de o tavă destul de mărișoară, pentru a coace foile pe dosul ei. Dar să vă zic ce ingrediente vă trebuie!

Pentru foi (4 la număr) aveți nevoie de:

  • 2 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • o linguriță amoniac
  • zeamă de lămâie
  • 600 g făină

Se amestecă ouăle cu zahărul, un strop de sare, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se adaugă uleiul, apoi laptele la temperatura camerei și se omogenizează. Amoniacul se stinge cu zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție. Se adaugă și făina, se amestecă bine, se împarte în 4 bucăți egale, din care se întind foi subțiri. Acestea se înțeapă și se coc pe dosul tăvii.

Pentru cremă aveți nevoie:

  • 1 litru lapte
  • 8 linguri de făină
  • un pachet de margarină/unt
  • 8 linguri de zahăr
  • esență de vanilie
  • lămâie – coajă și zeamă

Făina se amestecă cu puțin lapte rece, până devine o pastă. Cu mare grijă, pentru a nu forma cocoloașe! Laptele rămas se pune la fiert și când dă în clocot, pe foc mic, se adaugă pasta de făină și se amestecă foarte bine până se îngroașă. Se adaugă margarina/untul și se amestecă bine, se pune zahărul, esența, zeama și coaja de lămâie, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Se asamblează prăjitura astfel: foaie-cremă-foaie-cremă, până se termină, ultima fiind foaie. Se dă la rece peste noapte pentru a se înmuia foile și a se îmbiba cu crema, eventual cu ceva greu deasupra. A doua zi se porționează foarte ușor și se servește. Este un desert foarte bun și apreciat, ușor de făcut, fără multă bătaie de cap. Să aveți poftă și vă aștept să-mi spuneți cum a fost!

IMG_20151029_062742

6 Replies to “Rețeta săptămânii – Albă ca Zăpada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *