Ziua bună tuturor! Plină vară, temperaturile din termometre par să nu se mai oprească crescând, iar voi probabil vă întrebați de ce aduc eu în discuție uscătorul de rufe în această perioadă. Păi pentru că omul face iarna car și vara sanie. Și pentru că am fost ocupați cu renovarea 4 luni, am zis să facem o investiție și în ceea ce privește uscarea rufelor, dat fiind faptul că am dat jos toate ațele de pe pereți, să zic așa. Neavând balcon descoperit sau cel puțin separat de sufragerie, am decis că varianta uscătorului ar fi cea mai ok. Până acum am avut mașină de spălat cu uscător, despre care v-am vorbit aici, dar acum am decis să trecem la nivelul următor.

Noi am optat tot pentru un uscător Beko, mașina de spălat este la fel. Ne-a încântat garanția de 5 ani oferită de producător, care e foarte utilă. Mașina face 7 ani și nu am avut probleme cu ea, deci am prins încredere în marcă. Noi am optat pentru modelul B5T68243, de 8 kg, cu A+++. Mi s-a părut cel mai ok raport calitate-preț și am căutat ceva cu pompă de căldură, nu prin condensare. De obicei, aceste modele sunt un pic mai scumpe, însă au și anumite avantaje. Prețul a fost ok, l-am prins cam la 1800 lei, am avut ți un voucher de buy-back, întrucât am cumpărat înainte și plită și cuptor încorporabil și am dat la schimb aragazul. A prins bine reducerea de 150 lei. Acum e la 2400 lei, tot pe Altex.

Avantajele unui uscător de rufe cu pompă de căldură:

– are o clasă foarte bună de consum. În general aici găsiți A++ sau A+++. La uscătoarele prin condensare sunt clase mai slabe, B sau C.

– poate fi poziționat pe mașina de spălat, cu ajutorul unui suport special. Noi așa am făcut și am economisit spațiu. Sincer, altfel nici nu aveam cum să îl punem. Nu avem probleme cu balansul, nu e panică.

– adună extrem de multe scame de pe haine. Filtrul de scame e mereu plin și trebuie curățat la fiecare uscare, însă mă minunez de cât de bine le reține.

– nu mai dă căldura în exterior, cum se întâmpla la mașina de spălat cu uscător. Ea merge pe principiul condensării și chiar se simțea umezeala în casă. Acum nu mai am problema asta. Refolosește toată căldura.

– nu e nevoie să îl conectezi la scurgere, are un sertar unde adună apa. Și nici măcar nu e multă!

– usucă excelent! Dacă la mașina de spălat cu uscător trebuia să dau 2 programe să fie ok, la uscătorul de rufe nu e cazul. Am uscat și lenjerii de pat, și tricouri, și blugi, și prosoape. Se vede diferența!

– are o varietate de programe, nici nu cred că le voi folosi vreodată pe toate.

– poți băga 8 kg de rufe la uscat!!!

Dezavantajele unui astfel de uscător cu pompă de căldură:

– e ceva mai scump decât uscătorul prin condensare

– e un pic zgomotos, însă eu am reușit să adorm cu el în funcțiune, așa că…

– trebuie să explorezi un pic programele, cel de sintetice nu mi se mai pare atât de wow, însă grijă mare să nu scoateți rufele mai mici cu 2 mărimi.

Sincer, nu îi găsesc prea multe dezavantaje. Mi se pare un aparat electrocasnic de vis! Te scutește de mult timp, scoți rufele perfect uscate și le bagi direct în șifonier, nu mai e nevoie să le împrăștii prin toată casa. Părerea mea e că merită investiția, chiar și în cazul în care ai balcon sau loc unde să pui rufele. Nu de alta, dar umezeala tot rămâne în casă și există riscul de apariție al mucegaiului. Așa, nu mai ai stres! Voi ce părere aveți de uscătorul de rufe? Aveți, folosiți, aveți în plan să luați?

11 Replies to “Uscătorul de rufe – yay or nay?

  1. Este de mare ajutor si ma bucur nespus ca il avem, analizez bine toate programele si nu am avut niciodata probleme cu hainele, usuc geci de puf de iarna, haine sensibile si cu accesorii, si toate ies impecabile!

  2. Este de mare ajutor asa e, mai ales pentru persoanele ca voi, cum nu aveți loc la aer liber, aceasta este cea mai buna opțiune.

  3. Eu nu mi-am luat, dar copiii da. Și ei sunt mulțumiți, cu mici excepții, așa cum spui și tu. Le-a fost de mare ajutor de când a apărut cea mică și volumul de rufe de spălat este foarte mare. Mă gândesc totuși și eu la unul, tot așa, ceva mai mic.
    Mulțumesc pentru informații!

  4. Mi-ar placea si mie unul, chiar e util in special cand e umiditate vara si rufele se usuca greu…cand speli prea multe ture de rufe sau cand ai rapid nevoie de hainute.

  5. Eu mi-am luat anul trecut de Black Friday si atunci m-am tot gandit daca sa fac pasul asta sau nu din cauza ca am facut ceva schimbari ca sa-l pun intr-un loc. Imi place si este foarte util iarna. Se usuca mult mai usor hainele copiilor si sunt si mult mai moi si placute la atingere

  6. Eu nu am, dar sa stii ca mi-as lua daca nu ar trebui sa fac rate pentru unul sau pentru o masina de spalat cu uscator. Nu m-as mai trambala cu intinde si strange rufe, nu as mai avea miros de haine in casa, nu as mai risca o umiditate prea mare, etc.

  7. Salut tuturor! Acest articol mi se pare foarte interesant si util! Iti multumesc ca ai prezentat informatiile intr-un mod clar si detaliat, dandu-mi o imagine clara despre avantajele si dezavantajele unui uscator cu pompa de caldura. E clar ca investitia intr-un asemenea uscator poate fi una foarte buna pentru economisirea de spatiu si de energie. Tinand cont de recomandarile tale, cred ca si eu voi alege sa merg pe aceasta varianta. Imi doresc sa ai multa sanatate si spor la cumparaturi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *